19 Ağustos 2012 09:19

Oran: Büyüme ‘balon’u sönüyor

HÜKÜMETİN ekonomi politikasını eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “‘Büyüme’ balonu da sönüyor” dedi. Oran, “AKP döneminde peydahlanan cari açık belasının kaynağı, borçla tüketim çılgınlığının tetiklediği ithalat patlamasıydı, şimdi ise frene basılmasıyla cari a&ccedi

Oran: Büyüme ‘balon’u sönüyor
Paylaş

HÜKÜMETİN ekonomi politikasını eleştiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, “‘Büyüme’ balonu da sönüyor” dedi. Oran, “AKP döneminde peydahlanan cari açık belasının kaynağı, borçla tüketim çılgınlığının tetiklediği ithalat patlamasıydı, şimdi ise frene basılmasıyla cari açık küçülürken, geçmişteki ‘büyüme’ balonu da sönüyor. AKP modelinde Türkiye tüketirse ithalat patlıyor, rekor cari açıkla GSYH kâğıt üzerinde büyüyor, tüketmezse büyüyemiyor ama cari açık küçülüyor” diye konuştu.
CHP’li Oran, yaptığı açıklamada, 2002-2011 arasında Türkiye’de, bir hormonlu büyüme süreci yaşandığını söyledi. Bunun doğal bir sonucu olarak rekor boyutlarda bir cari açık belasıyla karşı karşıya kalındığını kaydeden Oran, şöyle dedi:
“2002’de sadece 626 milyon dolar olan cari açık hızla büyüyerek 2011 sonunda 77 milyar doları aşarak tarihi rekorunu kırdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı ‘terörist’ olabilir mi?

SONRAKİ HABER

Yeşil Yayla Festivali için geri sayım başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...