13 Mart 2018 03:17

Zambiya’da şişme bebek kullanımına 5 yıla kadar hapis cezası

Zambiya hükümeti, şişme bebeklerin satışı ve kullanımının yasa dışı olduğunu belirterek, hapis cezası ile sonuçlanacağını açıkladı.

Paylaş

Zambiya'da 'şişme bebek' kullanımına hükümet tarafından ağır yaptırımlar geliyor.

Sputnik'in South China Morning Post'dan aktardığı haberine göre Zambiya Ulusal Rehberlik ve Din İşleri Bakanı Godfridah Sumaili, şişme bebeklerin satışı ve kullanımının yasa dışı olduğunu belirtti. Bakana göre şişme bebekler, müstehcen malzemelerin veya nesnelerin üretimi, bulundurulması, ithal edilmesi, satılması ve gösterilmesi yasağı kapsamına giriyor.

Bu yasağın ihlali, 5 yıla varan hapis cezasını öngörüyor.

'Şişme bebek'lerin Zambiya gelenek ve ilkelerine aykırı olduğunu söyleyen Sumaili, "Tanrı erkek ve kadını cinsel tatmin için yarattı ama bunu, cansız nesneler yardımıyla yapmak hem erkek hem de kadınlar için ahlak dışı. Gelin yabancı görüş ve deneyimleri benimsemeyelim. Gelin sadece kim olduğumuza inanmaya devam edelim" dedi.

'AIDS VAKALARINI AZALTACAK'

Diğer yandan ‘Yurtseverler Ekonomik Kalkınmadan Yana' adlı liberal partinin lideri Sean Tembo, şişme bebeklere karşı mücadeleyi kınayarak, "Bazı erkeklerin aşağılık kompleksi var. Onlar aşkı itiraf edemezler. Eğer erkekler seks bebeklerini kullanırlarsa bu AIDS vakalarının sayısını azaltmaya yardımcı olacak" dedi.

Halihazırda Zambiya'da yetişkinlerin yüzde 12.4'ü AIDS hastası. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeni Karaköy Yolcu Salonu, Haliç Tersanesi'ne ulaştı

SONRAKİ HABER

Çorum'da yolcu otobüsü, TIR'a çarptı: 11 ölü, 21 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa