Tüm Köy-Sen’den Alpullu Şeker Fabrikası işçilerine ziyaret

Tüm Köy-Sen Kurucu Genel Başkanı Şevki Konur ve üyeleri ile Pınarhisar/Kaynarca pancar üreticileri Alpullu Şeker Fabrikası işçilerini ziyaret etti.

12 Mart 2018 15:47
Paylaş

Tüm Köy-Sen Kurucu Genel Başkanı Şevki Konur ve sendika üyeleri ile birlikte, Pınarhisar/Kaynarca Beldesi pancar üreticileri, Alpullu Şeker Fabrikası’nı ve şeker işçilerini ziyaret etti. 

Şeker-İş Alpullu Şube Başkanı Orhan Saltık, ziyaretçileri karşılayarak verdikleri destek için teşekkür etti. 

Fabrika önünde toplanan işçilere ve üretici köylülere bir konuşma yapan Şevki Konur şunları söyledi: “Alpullu fabrikası ile birlikte 14 fabrikayı satışa çıkardılar. Bunu da yaparken şeker üretimini aksamadan yapacaklarını iddia etmektedirler. Oysa biz bu söylemleri çok işittik. Bunun hangi anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. Geçmişte Sümer Bank, Süt Enstitüsü  Kurumu, TARİŞ, TEKEL ve Et Balık Kurumu gibi halkımızın malı olan kurumları başına neler geldiğini çok iyi biliyoruz. Nasıl kapitalist tekellere peşkeş çekildiğini hiç unutmadık. Bugün bu kurumlar yaşamamaktadırlar. Yerlerinde AVM’ler, oteller, rezidanslar, gerçek amaçlarıyla alakalı olmayan yapılar yükselmektedir. Biz pancar üreticisi köylüler olarak hükümetin bu kararını bir kez daha gözden geçirerek geri çekeceğine inanıyoruz.” (Lüleburgaz/EVRENSEL)
 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Antalya ve Bağcılar’da 8 Mart kutlaması

SONRAKİ HABER

'Saray’ın 13 günlük harcaması şekerin zararını karşılıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...