12 Mart 2018 15:38

Antalya ve Bağcılar’da 8 Mart kutlaması

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü programı çerçevesinde Antalya ve İstanbul Bağcılar’da Ekmek ve Gül grubu ve okurları kutlama yaptı.

Paylaş

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü programları çerçevesinde Antalya Ekmek ve Gül Gurubu ve İstanbul'da Ekmek ve Gül okurları kutlama yaptı.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü programları çerçevesinde Antalya Ekmek ve Gül Gurubu Aydın Kanza Kültür merkezinde coşkulu bir kutlama düzenlendi.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Muratpaşa Belediyesi Aydın Kanza Kültür merkezinde, Saat 14.00’te bir araya gelen kadınlar tarafından coşku ile kutlandı. Kutlamanın açılış konuşmasını yapan Aynur Seyrek, Konuşmasının bir bölümünde, KHK ile kapatılan Hayat Televizyonunun yapmış olduğu kadın programlarına atıfta bulunarak ‘’ Biz Kadınlar Hayat TV nin kadınlara dönük yapmış olduğu yayınların eksikliğini yaşıyoruz’’ dedi. 8 Mart kutlamalarına katılan HDP İl eş Başkanı Songül Şarklı, Antalya Kadın Dayanışma adına Nigar Yılmaz, Edebiyatçı Zekiye Yüksel, Edebiyatçı yazar Kamile Yılmaz birer konuşma yaptılar.

10 Ekim’de Katliamında hayatını kaybeden EMEP GYK üyesi Korkmaz Tedik’in annesi Zöhre Tedik de, bir konuşma yaparak ülkemizde ve Ortadoğuda yaşanan çatışmaların son bulmasını istedi. Gül Kız Türk’ün okuduğu Sennur Sezer şiirleri katılımcıların coşkulu alkışlarıyla karşılandı.

Konuşmaların ardından sahne alan Antalya Ekmek ve Gül Gurubu, Hayat TV’de şimdi haberler isimli bir tiyatro oyunu sergilediler. Tiyatro gösterimi sonunda bağlama saz çalan kadınlar halaylar çekerek eğlendiler. Kutlamalar çekilen halaylarla son buldu.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ayrıca Antalya Kültür Merkezinde Saat 16.00 da Antalya Kadın Dayanışma ve Türk Psikologlar Derneği Antalya Şubesi’’ çocuk istismarı ve çocuk yaşta evlendirilmeleri’’ konulu bir konferans düzenledi. 

Konferansın konuşmacı olarak Türk Psikologlar Derneği, Kadın ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları birim sorumlusu ve İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Klinik Psikoloji Profesörü Prof. Dr. Ayşen Ufuk Sezgin katıldı. Konferansta, son yıllarda iyice artan çocuk istismarı ve normalleştirilip meşrulaştırılmaya çalışılan çocuk yaşta evliliklerin ruhsal sonuçları neler, nasıl mücadele edebiliriz’’ konusu konuşuldu.


BAĞCILAR’DA EKMEK VE GÜL OKURLARI 8 MART ŞENLİĞİNDE BULUŞTU

Bağcılar’da yaşayan Ekmek ve Gül okuru kadınlar 8 Mart şenliğinde bir aradaydı. Malatya Akçadağ Güneşli Köyü Derneğinde yapılan etkinlikte kadınlar şiirler okudu, kadınlar kürsüsünde sözlerini söyledi, halaylarla coştu. 

Şenliğin açılış konuşmasını yapan Arife Onat kadınların bugün 8 Mart şenliğinde bir arada olmasının çok önemli olduğunu, kadınların birbirinden güç aldığını söyledi. Onat, “Bu mücadele kadınları birleştiriyor. 8 Mart’ın ışığıyla her gün aynı taleplerle mücadelemize devam etmeliyiz” dedi. 

8 MART KADINLARI BİRLEŞTİRDİ

Ekmek ve Gül dergisi adına etkinlikte konuşan Elif Ekin Saltık, bugün kadınların OHAL, savaş, şiddet kıskacında olduğunu söyledi. “Kadınların bir araya geldiğinde nasıl güçlü bir ses çıkardıkları AKP’li milletvekillerinin Meclise sundukları istismar önergesinin geri çekilmesinde gördük. Sokağa çıkan kadınlar oldu. Bugün de sokakta yine kadınlar var, sokakta olmayan kadınlarsa 8 Mart şenlikleriyle, etkinlikleriyle bir aradaydı. 8 Mart kadınları birleştirdi. Bir arada durmak ve birlikte mücadele etmekten başka yolu yok” dedi. Kadınlar kürsüsü bölümünde de birçok kadın konuştu. İşçi kadınlar işyerinde de, sokakta da evde de haksızlıklara karşı susmamak konuşmak gerektiği vurgusu yaptı. Şenlik halaylar ve türküler eşiliğinde son buldu. (İstanbul/EKMEK VE GÜL)
 

ÖNCEKİ HABER

Yeni karaköy yolcu salonu Tuzla'dan yola çıktı

SONRAKİ HABER

Tüm Köy-Sen’den Alpullu Şeker Fabrikası işçilerine ziyaret

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...