12 Mart 2018 11:41

Şavşat Dernekler Federasyonu’ndan 8 Mart etkinliği

Artvin Şavşat Dernekler Federasyonu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle Sefaköy'de bulunan Öz Pembeköşk Düğün Salonunda etkinlik yaptı.

Paylaş

Artvin Şavşat Dernekler Federasyonu 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle Sefaköy'de bulunan Öz Pembeköşk Düğün Salonunda etkinlik yaptı.  “Dünya Emekçi Kadınlar günü kutlu olsun” pankartının asıldığı salonda çeşitli sloganların yer aldığı dövizler her masada yer aldı. 

‘HER ŞEY BİZİM, KADINLARIN ELLERİNDE’

Etkinlikte konuşan Zeynep Yüksek, “Mars’ta yaşamın tartışıldığı bu çağda en temel insan hakkı olan yaşam hakkı için bile mücadele etmek zorundayız artık.  Çünkü devletin resmi rakamlarına göre ülkemizde 2017 yılında en az 286 kadın ve kız çocuğu öldürüldü. 101 kadın tecavüze, 248 kadın tacize, 377 kız çocuğu cinsel istismara ve 418 kadın şiddete maruz kaldı. Kayıtlı rakamlara göre her gün en az 4 kadın şiddete uğradı” dedi.     “Türkiye’de kadınların çalışma hayatında da yeri yok” diyen Yüksek, “Baskıya, sömürüye, eşitsizliğe karşı her yerde, her alanda birlikte mücadelemizi yükselteceğiz.  Bedenimizi, kılık kıyafetimizi, başörtümüzü, şortumuzu erkek siyasetçilerin politika malzemesi yaptırmayacağız. Her şey bizim, kadınların ellerinde. Önce televizyonları kapatacağız. Öpüşmenin yasak, adam öldürmenin serbest olduğu, kadınların sürekli itilip kakılıp, zayıf, aciz ve işe yaramaz gösterildiği dizileri izlemeyeceğiz. Sistemin bize başarılı kadın modeli olarak sunduğu, kadınların çalışmaması gerektiğini savunan magazin figürlerini tarihin çöplüğüne göndereceğiz” diye konuştu.

Daha sonra Avukat Perihan Yıldırım, Kadına yönelik aile içi şiddet ve bu şiddete karşı hukuken alınacak önlemler ve çocuk istismarı hakkında kadınlara kısa bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmaların ardından sanatçılar Pınar Yıldız ve Beriye Alkan sahneye çıktı. Kadınlar müzik eşliğinde eğlenerek, 8 Mart'ı doyasıya kutladı. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Sağlam: Kanal İstanbul projesi, İstanbul’u susuz bırakacak

SONRAKİ HABER

İş cinayeti ile ilgili 2 işçinin tutuklanmasına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...