12 Mart 2018 08:48

Rektör İbiş, bu kez Yiğiter'i ihbar etti

Yiğiter: ‘Sözlerimde hakaret yok, Rektör kişisel düşmanlıkla hareket ediyor’

Paylaş

 

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, KHK ile ihraç edilen akademisyen Cenk Yiğiter’i bu kez de Cumhurbaşkanına hakaret ettiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbar etti.

Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş, ihraç edilen barış bildirisi imzacısı akademisyen Cenk Yiğiter’i bu kez de kendisinin yanı sıra “Cumhurbaşkanına hakaret ettiği” gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na ihbar etti. Gazetekarınca internet sitesinde Müjgan Halis tarafından yapılan roportaj gerekçe gösterilerek şikayete konu olan Yiğiter’in “Şu anda faşizan bir tek adam rejimi var karşımızda....Erkan İbiş de bu rejimin aparatçılarından sadece birisi” sözleri. Savcılık, Yiğiter hakkında soruşturma başlatarak ifade vermeye çağırdı.

‘KİŞİSEL DÜŞMANLIKLA HAREKET EDİYOR’

Yiğiter, Rektör İbiş’in kendisini ihbar etmesini yıldırma politikası olarak değerlendirdi. “Rektör bana Cumhurbaşkanına hakaretten dava açıldığında başımın belaya gireceğini ve yılacağımı düşünüyor. Kişisel bir düşmanlıkla hareket ediyor” diyen Yiğiter, şu anda Rektör İbiş’in şikayetiyle 2 ceza davası, 2 savcılık soruşturması ve 1 tazminat davası olduğunu belirtti. Üniversitede iken de kendisine ard arda soruşturmalar açtığını belirten Yiğiter, “Üniversitenin avukatını kendine memur etti. Benim hakkımda sürekli işlem başlatıyor” dedi. 

‘SÖZLERİMDE HAKARET YOK’

Şikayette, 10 Şubat 2017 tarihinde Yüksel Caddesi’nde yaptığı konuşmanın da yeni gibi gündeme getirildiğini ve 2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanuna muhalefetten dava açılmasının istendiğini belirten Yiğiter, Rektör İbiş’in savcılık rolüne soyunduğunu ifade etti. Hakaret gerekçesi sayılan “Faşizan tek adam rejimi” ifadesinin mevcut siyasal rejime ilişkin bir saptama olduğunu belirten Yiğiter, “Burada herhangi bir hakaret yok.Eğer rejime ilişkin herhangi bir saptama da yapamayacaksak kimsenin konuşmaması lazım. Burada Savcılığın bu ihbarı ciddiye alarak soruşturma açtığını da görmek gerekiyor” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

 {{311383}}

ÖNCEKİ HABER

PTT’de 1 saatlik iş bırakma eylemi

SONRAKİ HABER

HDP: Afrin'e ilişkin sivil ölümleri iddiaları araştırılsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...