11 Mart 2018 14:47
Son Güncellenme Tarihi: 11 Mart 2018 16:37

Başaran Holding'e ait özel jet İran'da düştü: 11 ölü

Başaran Holding'e ait özel jet, İran'da düştü. Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran, 7 arkadaşı, 1 hostes ve 2 pilot hayatını kaybetti.

Paylaş

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Sharjah (Şarika) Havalimanı'ndan kalkan Başaran Holding'e ait TC-TRB kuyruk tescilli Challenger 604 tipi iş jeti, İstanbul'a gelirken İran'ın Shahrekord şehri yakınlarında radardan kayboldu. Daha sonra uçağın düştüğü tespit edildi. Uçakta 2 pilot, 1 hostes, 8 yolcu bulunduğu öğrenildi. Uçaktaki yolcuların Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ve 7 kadın arkadaşı olduğu öğrenildi.

UÇAKTAKİ 11 KİŞİDEN KURTULAN OLMADI

İran'ın resmi haber ajansı IRNA, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Şarika şehrinden İstanbul'a geldiği belirtilen özel jette, 11 kişinin olduğunu ve kurtulan olmadığını bildirdi. IRNA, uçağın düştüğü alana arama kurtarma ekiplerinin sevk edildiğini duyurdu.

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Hakan Tekin de uçakta 3'ü mürettebat 8'i yolcu 11 kişinin bulunduğunu doğruladı. Tekin, uçağın düştüğü yerin tespit edildiğini ve ekiplerin kaza bölgesine ulaşmaya çalıştığını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlığı, İran hava sahasında Türk jetinin düştüğüne dair bilgileri teyit etti.

KİMLİK BİLGİLERİ BELLİ OLDU

Uçaktaki yolcuların Hüseyin Başaran'ın kızı Mina Başaran ve 7 kadın arkadaşı olduğu öğrenildi. Mina Başaran'ın gelecek ay düğünü olduğu ve 7 arkadaşıyla birlikte Dubai’de düzenlediği bekarlığa veda partisinden döndüğü belirtildi.

Uçakta bulunan yolcular arasında Zeynep Coşkun, klinik psikolog Ayşe And, Bug Uniform’un kurucusu Burcu Urfalı, Gia Jewels’in kurucusu Aslı İzmirli, tasarımcı Liana Hananel, Baquette Jewellery'in kurucusu Jasmin Baruh ve Casa di Denim markasının kurucusu Sinem Akay bulunduğu belirtilirken kaptan pilotun Beril Gebeş ikinci pilotunun ise Melike Kuvvet olduğu açıklandı.

Kaptan Pilotu Beril Gebeş, daha önce Türk Hava Yolları'nda Airbus A320 filosunda uçtu. Uçağın ikinci pilotu ise Melike Kuvvet ise Türk Hava Kuvvetleri'nin ilk kadın pilotlarındandı.

Kabin memuru Eda Uslu ise yaklaşık 10 yıl TAV Havalimanlarında yer hizmetlerinde çalıştıktan sonra 1 yıldır Başaran Holding'te kabin memuru olarak görev yapıyordu.

KARA KUTU BULUNDU, 1 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILAMADI

Yaşamını yitirenleri taşımak için sabah saatlerinde bir helikopter enkaz alanına gönderildi.

İran'ın resmi haber ajansı İRNA'nın İran Kızılayı yetkililerine dayandırdığı haberinde, 11 kişinin içinde bulunduğu uçaktaki bir kişiye hâlâ ulaşılmadığı ve uçağın kara kutusunun bulunduğu belirtildi.

Konuya ilişkin İran Ulusal Sivil Havacılık Örgütü tarafından yapılan açıklamada, uçağın yerel saatle 16:59'da İran hava sahasına girdiği, 18:09 civarında (TSİ 17:39 ) düştüğü belirtildi.

Açıklamada, pilotun bölgedeki İran hava trafik kontrol merkeziyle irtibata geçtiği, teknik arıza nedeniyle alçalma talep ettiği ardından uçağın ani bir şekilde hız kaybederek radardan kaybolduğu bilgisi verildi.

Birleşik Arap Emirlikleri'nden dün İstanbul'a hareket eden Başaran Holdinge'e ait özel uçak içindeki 11 kişiyle İran’ın güneydoğusundaki Çaharmahal ve Bahtiyari eyaletinin merkezi olan Shahrekord kentine bağlı Kiyar ilçesi dağlık alanda düşmüştü.

Geçtiğimiz 18 Şubat'ta başkent Tahran'dan kalkan ve 50'den fazla kişiyi taşıyan bir yolcu uçağı, İsfahan eyaletine bağlı Semirom kentinde düşmüştü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Berkin Elvan ölümünün 4'üncü yılında anıldı

SONRAKİ HABER

DİTİB camisinde kundaklama şüphesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa