19 Ağustos 2012 06:24

ÇHD İstanbul'daki en tehlikeli 10 karakolu açıkladı

Çağdaş Hukukçular Derneği, karakolda işkence ve kötü muamele olaylarının sık yaşandığı İstanbul'daki en tehlikeli 10 karakolu açıkladı.Türkiye'de son bir yılda 10 binden fazla kişi gözaltına alınırken, 900'ü işkence gördü, 9 kişi ise gözaltında yaşamını yitirdi. İstanbul Barosu bünyesind

ÇHD İstanbul'daki en tehlikeli 10 karakolu açıkladı
Paylaş

Çağdaş Hukukçular Derneği, karakolda işkence ve kötü muamele olaylarının sık yaşandığı İstanbul'daki en tehlikeli 10 karakolu açıkladı.

Türkiye'de son bir yılda 10 binden fazla kişi gözaltına alınırken, 900'ü işkence gördü, 9 kişi ise gözaltında yaşamını yitirdi. İstanbul Barosu bünyesinde de "İşkence ve Kötü Muameleye Karşı Mücadele Kurulu" oluşturan Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, 2 aylık periyotlar halinde hazırlayacağı raporun ilkini yayınladı.

Raporda, İstanbul'da işkence ve kötü muamele görme riskinin en fazla olduğu 10 karakol belirlendi. Raporda yer alan karakollar ise şunlar: "Taksim Polis Merkezi, Fatih Tevfik Erciyes Polis Merkezi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Büyükçekmece Polis Merkezi, Beyazıt Polis Merkezi, Sancaktepe Polis Merkezi, Kartal Aydın Barış Polis Merkezi, Avcılar Firuzköy Polis Merkezi, Üsküdar Çocuk Şube, Örnektepe Polis Merkezi" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Önder, saldırıya uğrayan Alevi aileleri ziyaret etti

SONRAKİ HABER

İsrail’le ‘gizli’ diplomasi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...