11 Mart 2018 09:38

Kadınlar, 'savunmaya' diyerek, talep kartları oluşturdular

İstanbul Kadıköy’de bir araya gelen kadınlar, erkek şiddetine, cinsel istismara, cinsiyetçiliğe karşı talep kartları oluşturdu.

Paylaş

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde bir araya gelen kadınlar, 'Kadınlar savunmaya' diyerek taleplerini aktardıkları 'talep kartları' oluşturdular. 

Kadınlar 8 Mart öncesi bir ay boyunca 'kadın kadını dinler, kadın kadını savunur' diyerek mahallelerde, pazarlarda, parklarda açtıkları standlarda karşılaştıkları kadınlardan şikayetlerini ve taleplerini kartlara yazmalarını istediler. Kadıköy iskelesinde toplanan kadınlar karttan "Kadın Savunması" yazılı pankart hazırlayan kadınlar, erkek şiddetine, cinsel istismara, cinsiyetçiliğe karşı kadın hareketini güçlendirme çağrısı yaptı.

Şikayetlerini orada da yazmaya devam eden kadınların en fazla kadına yönelik şiddet olaylarına ve hayatlarına müdaheleye tepki gösterirken; en çok talep ettikleri şey ise 'özgürlük' oldu.

Renkli görüntülerle dikkat çeken kadınlar sık sık “Kadınlar birlikte güçlü”, “Dünya yerinden oynar, kadınlar özgür olsa”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Kadınlar savunmaya” sloganları attılar, buluşma söylenen şarkılar ve çekilen halaylarla devam etti.

Kadın Savunması Hareketi'nden Tuğçe Özçelik, “Buraya topladığımız kartları, dilekleri ve talepleri ortalığa saçmaya geldik. Kartlarımız ile bir tarihi yazmaya, haydi kadınlar birbirimizi savunmaya geldik. Neden buraya ‘Kadınlar Savunmaya’ yazıyoruz. Çünkü ancak ve ancak kadın kadını dinler ve anlar” diyerek çevredeki kadınlara seslenerek kurdukları masada taleplerini yazmaya çağırdı.

Buluşma sırasında çevreden birçok kadın “Hepimiz aynı sorunları yaşıyoruz” diyerek kartlara, “Kadınlar artık ölmesin”, “Otobüste tek kaldığımda korkmak istemiyoruz” yazdı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

HDP'li Erdoğmuş: Dinde güncelleme özgürlüklerle olur

SONRAKİ HABER

Kar nedeniyle yaylada mahsur kalanlar 3 gün sonra kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...