11 Mart 2018 07:35

İş yeri yıkılınca 71 yıllık mesleğini evine taşıdı

Mardin’de 71 yıldır saat tamirciliği yapan Dursun Göngürür, dükkanının bulunduğu bina yıkılınca tezgahını evinin bahçesine taşıdı.

Paylaş

Mardin'in Derik ilçesinde, 71 yıldır saat tamirciliği yapan 78 yaşındaki Dursun Göngürür, iş yerinin bulunduğu binanın 3 ay önce yıkılması nedeniyle tezgahı ile tamir araçlarını evinin bahçesine taşıyarak, mesleğini sürdürdü. Göngürür, “Sanatıma aşığım” dedi.

Derik'te yaşayan Dursun Göngürür, 7 yaşında çırak olarak başladığı saat tamirciliğini 71 yıldır sürdürüyor. Göngürür, iş yerinin bulunduğu riskli binanın 3 ay önce yıkılması nedeniyle tezgahını ve tamir araçlarını evinin bahçesine taşıdı. Saat tamirciliğini evinde devam ettiren Göngürür, “Tamirat eşyalarını evime taşımak zorunda kaldım. Evde boş oturacağıma mesleğimi sürdürmek için eşimle konuşarak, 2 katlı evin alt katındaki avluda işlere devam etme kararı verdik. Sanatıma aşığım. Millette hizmet yapmak için evimin avlusunda bu mesleği sürdürüyorum. Sanatımı çok severim” diye konuştu.

Dursun Göngürür'ün eşi Güzin Erağuş ise “Sanatına aşık olduğu için evinin avlusunda çalışıyor. Ben de ona yardımcı olup, bu mesleği öğreniyorum. Eşimin mesleğini sevmesi beni de sevindiriyor” dedi.

Müşterilerden Mehmet Şahin Başaran da Göngürür'ün ilçe sakinleri tarafından tanınan ve sevilen biri olduğunu belirterek, “Evinin avlusunda işini devam ettiriyor. 80 yaşlarına gelmiş bir adam ve işini çok sağlam yapan bir insan” diye konuştu. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Eskişehir’de 'Hayatın İçinden Kadınlar' sergisi

SONRAKİ HABER

Kocaeli'de edebiyat şöleni: Direniş edebiyatın geleneğidir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...