19 Ağustos 2012 04:48

Şemdinli görüntülerine savcılık inceleme başlattı

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde günlerdir devam eden çatışma bölgesinde inceleme yapmak için bölgeye giden siyasi parti temsilcilerinin HPG'liler tarafından kimlik kontrolünün yapıldığı görüntülere Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı.Hakkari'nin Şemdinli İlçesi

Şemdinli görüntülerine savcılık inceleme başlattı
Paylaş

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde günlerdir devam eden çatışma bölgesinde inceleme yapmak için bölgeye giden siyasi parti temsilcilerinin HPG'liler tarafından kimlik kontrolünün yapıldığı görüntülere Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldı.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde 23 Temmuz'dan bu yana Bağlar (Nehri) Köyü'nün Rüzgarlı (Rubunus) ile Çem (Navrezan) mezraları kırsalında başlayan çatışmalar devan ederken, aralarında DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak, HDK adına BDP milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü ve Sabahat Tuncel, BDP milletvekilleri Hüsamettin Zenderlioğlu, Halil Aksoy, Nazmi Gür, BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, ÖDP Eş Genel Başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, EMEP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Aslanoğlu, ESP Diyarbakır İl Başkanı Ramazan Karakaya ve HDK temsilcilerinin yer aldığı onlarca araçlık konvoy çatışma bölgesine inceleme yapmıştı.

Heyet incelemesini yaptığı sırada Bağlar (Nehri) Köyü yakınlarında bir grup HPG'li tarafından araçları durdurularak kimlik kontrolünden geçirilmişti. Yarım saat süren kimlik kontrolünde HPG'liler hem basına hem de siyasi parti temsilcilerine seslenmiş ve duygusal anlar yaşanmıştı. HPG'lilerin yol kesme görüntülerin dün akşamdan bu yana bir çok internet sitesi ve televizyon tarafından verilmişti. Görüntülerin yayınlanmasının ardından bugün Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından inceleme başlatıldığı öğrenildi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

10 milyon çalışan kayıt dışı

SONRAKİ HABER

Kürkçü: Bölge insansızlaştırılmaya çalışılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...