10 Mart 2018 18:31

KESK İzmir: Adalet arayışından vazgeçmiyoruz

KESK İzmir Şubeler Platformu, binlerce kamu çalışanının KHK'lerle ihraç edilmesini ve açığa alınmasını protesto etti.

Paylaş

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu, OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) binlerce kamu çalışanının ihraç edilmesini ve açığa alınmasını Buca İzban İstasyonu yanında protesto etti.

KESK İzmir Şubeler Platformunun her hafta düzenlediği oturma eyleminde ‘KHK’ lar gidecek biz kalacağız, Zafer direnen emekçinin olacak, ne darbe ne OHAL demokrasi derhal,  gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek’ sloganları atıldı.

Basın açıklamasını Eğitim Sen 2 Nolu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu. Kılıç, “Yaşadığımız haksızlıklara karşı sessiz kalmıyor, her alanda yaşanan hukuksuzluğa karşı adalet arayışından vazgeçmiyoruz. Tek adam rejimine, biat kültürüne alışmayacağız, itirazlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

‘Babıali’nin boyalı basını’nın halka dair haber yapmadığını vurgulayarak kadın cinayetlerini, çocuk istismarcılarını, işçi cinayetlerini, işsizliği, faşist ablukayı, ve OHAL ve KHK hukuksuzluğunu yazmadıklarını vurgulayan Kılıç, “19 aydır yaşadığımız hukuksuzluğu dile getirmek için alanlarda çığlığımızı duymayan bu boyalı basını buradan kınıyoruz. Onlar yazmasınlar, gerçeklerin üstünü bu şekilde kapatamazlar” şeklinde konuştu.

Yaratılan tek adam rejimine karşı adalet ve barış arayışlarının süreceğini vurgulayan Kılıç, “İşimizi aşımızı geleceğizi elimizden alanlara karşı mücadelemizi yükseltmeye devam edeceğiz. Şeker fabrikalarının satışına, özelleştirmelere, halkın sağlığı ile oynamalarına itirazlarımız sürecektir. Eğitimin ve sağlığın piyasalaşmasına, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına, laik yaşama yapılan saldırılara karşı mücadelemiz sürecekti”dedi.

Tüm emek, demokrasi ve barış güçlerini OHAL’in kaldırılması ve KHK’lerin geri çekilmesi için birlikte mücadeleye çağıran Kılıç, “Korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz”dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

16'ncı Bağımsız İktisat Kongresi sona erdi

SONRAKİ HABER

Feray Şahin'in ailesi: Katile en ağır ceza verilmeli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa