10 Mart 2018 18:13

TV10 emekçileri 75 haftadır kanallarının açılmasını istiyor

KHK ile kapatılan TV10'un çalışanları her hafta Galatasaray Meydanı'nda yaptıkları eylemlerine 75'inci haftada da devam etti.

Paylaş

KHK ile kapatılan TV10'un çalışanlarının başlattıkları eylem 75. haftasında Galatasaray Meydanı'nda devam etti. Munzur Çevre Derneği, Cumartesi İnsanları ve insan hakları savunucularının destek verdiği eylemde konuşan TV10 programcısı Rohat Emekçi, TV10 kapatıldıktan sonra Alevilerin seslerini kısıldığını vurguladı.

'ALEVİLERİN KENDİNİ TANIMLAMASI TV10'DAYDI'

Alevilerin kendilerini TV10'da gördüklerini belirten Emekçi, TV10 kapandıktan sonra Alevilerin kendilerini ekranlarda göremediklerini şu cümlelerle ifade etti: TV10 kapatıldıktan sonra birçok Alevi şunu dedi; 'Bizler TV10 ekranlarında kendimizi görüyorduk. Çünkü ocak sistemi TV10'daydı, ikrar TV10'daydı, yol TV10'daydı, Alevilerin kendini tanımlaması kendini ifade etmesi TV10'daydı.

'HAKKIMIZ GASP EDİLEMEZ'

TV10'un Alevilerin yaşadığı en ücra köşelere kadar dokunduğuna vurgu yapan Emekçi, TV10'un lisansının satılmasına rağmen "Hakkımız gasbedilemez" dediklerini belirtti.

Geçtiğimiz gün tahliye edilen gazeteciler Ahmet Şık ve Murat Sabuncu'ya değinen Emekçi, akıllarda "Neden alındılar ve neden bırakıldılar?" şeklinde bir belirsizliğin devam ettiğini kaydetti.

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) öncülüğünde Balıkesir Edremit'te yapılmakta olan Alevi çalıştayına da değinen Emekçi, Alevilerin bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğinin tartışıldığını ifade etti.

Konuşmasını Hallacı Mansur'un beyitleriyle bitiren Emekçi, "Aleviler vardır, Alevilik haktır ve Aleviler susmayacak" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TAYAD’lı Aileler tek tip elbiseye karşı Silivri’ye yürüyecek

SONRAKİ HABER

KESK'ten Cizre'de 8 Mart paneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...