10 Mart 2018 18:04

TAYAD’lı Aileler tek tip elbiseye karşı Silivri’ye yürüyecek

Hasta mahpuslara dikkat çekmek için Galatasaray Lisesi önünde açıklama yapan TAYAD’lı Aileler '14 Mart’ta Galatasaray’dan Silivri’ye yürüyeceğiz' dedi

Paylaş

TAYAD’lı Aileler, hasta mahpusların durumuna dikkat çekmek için Galatasaray Lisesi önünde bir araya geldi. "Sohbet hakkı uygulansın, hasta tutsaklar serbest bırakılsın, kitap sınırlaması kaldırılsın” yazılı bir pankart açan TAYAD’lılar, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

TAYAD’lı Aileler adına basın açıklamasını Naime Emlik okudu. Hapishanelerde binin üzerinde hasta tutsak olduğuna dikkat çeken Emlik, tedavilerin engellendiğini belirtti. Onlarca hasta tutsağın ellerinde "Hastanede yatamaz" raporu olduğunu da hatırlatan Emlik, bu şekilde mağdur edilen hasta tutsaklar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Buna göre;
- Kanser hastası Cemal Şahin, hapishanede yatamaz raporu olmasına karşın tedavisi hijyen koşullarında yapılmıyor ve 6 aydır dosyası dahi açılmadığı halde tutuklu bulunuyor.
- Korsakoff hastası Haydar Yıldırım, hapishanede yatamaz raporu olmasına karşın tahliye edilmiyor ve 6 aydır dosyası dahi açılmadı.
- Servet Avcı’nın kalp damarında genişleme olduğu ve hayatını kaybetme riskinin bulunduğu doktor tarafından söylenmesine karşın 6 aydır dosyası dahi açılmadı, tahliye edilmiyor.
- Hasan Kaşkır’ın hapishanede yatamaz raporu olmasına rağmen 6 aydır dosyası açılmadı, tahliye edilmiyor.

Son 6 ayda 8 hasta mahpusun tedavileri yapılmadığı için hapishanelerde hayatını kaybettiğini açıklayan Emlik, Bandırma Hapishanesinde kalp krizi geçiren Murat Saat’in hastaneye ambulans yerine ring aracı ile götürüldüğünü ve hayatını kaybettiğini aktardı. Yine son 6 ayda yapılan operasyonlarda elinde hapishanede yatamaz raporu olmasına karşın birçok kişinin tutuklandığını kaydeden Emlik, “Faşizmin hukuku yoktur. Grup Yorum’un tutsak üyelerinden Dilan Poyraz ve Dilan Ekin’in tedavileri hapishane koşullarında engellenerek hastalıklarının ilerlemesine yol açılıyor. Silivri’den Gebze M Tipi’ye sürgün edilen Grup Yorum üyelerinin sürgünden kaynaklı olarak hastalıkları ilerlemeye devam ediyor. Belinde çelik korsesi olan Dilan Ekin’in sakat kalma riski yüksektir. Dilan Poyraz’ın annesi pankreas ve akciğer kanseri. Annesinin yaşadığı ilk belirtileri Dilan Poyraz da yaşıyor. Dilan bu kadar ciddi sağlık problemleri yaşarken tutuklandığı yetmiyormuş gibi 9 aydır tedavi hakkı da engellenerek hapishanede tutulmaya devam ediliyor. Dilan Ekin ve Dilan Poyraz,  tedavilerinin dışarıda sürdürülmesi için derhal serbest bırakılmalıdır” şeklinde konuştu.

TAYAD’LI AİLELER SİLİVRİ’YE YÜRÜYOR

Hasta mahpuslar için yapılan açıklamanın ardından Emlik, önümüzdeki günlerde yapacakları bir eylemin duyurusunu da yaptı. Emlik, "TAYAD’lı Aileler olarak 14 Mart Çarşamba günü saat 12:00’de Galatasaray Lisesi önünden Silivri Hapishanesi’ne yürüyeceğiz" dedi. Yürüyüş güzergahlarının Galatasaray-Taksim-Şişli-Mecidiyeköy-Okmeydanı-Bakırköy olduğunu belirten Emlik, 16 Mart Cuma günü saat 14:00’te Silivri Hapishanesi önünde yapacakları bir basın açıklaması ile yürüyüşlerini sonlandıracaklarını aktardı. Yapılan açıklamada tutsaklara giydirilmek istenen tek tip elbisenin Türkiye halklarına giydirilmek istenen kefen olduğuna dikkat çeken Emlik, herkesi tutsaklara sahip çıkmaya çağırdı.

Eylem, “Devrimci tutsaklar onurumuzdur, tek tip giymedik giymeyeceğiz, işkence yapmak şerefsizliktir” sloganlarının atılmasıyla sona erdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Yoğun sis nedeniyle İstanbul'da vapur seferleri iptal oldu

SONRAKİ HABER

TV10 emekçileri 75 haftadır kanallarının açılmasını istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...