10 Mart 2018 10:02

Ekmek ve Gül okurlarından ‘Edebiyat ve Kadın’ etkinliği

İzmir'in Balçova ilçesinde 'Sanat ve Edebiyat akşamları' programında bir araya gelen Ekmek ve Gül okurları, 'Edebiyat ve Kadın'a değindi.

Paylaş

Balçova’da her ay düzenlenen “Sanat ve Edebiyat akşamları” programının bu ayki etkinliği “Edebiyat ve Kadın” konusu başlığı ile gerçekleşti. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla devam eden etkinlikler kapsamında Balçova Ekmek ve Gül okurları ‘Edebiyat ve Kadın’ ismi altında etkinlik düzenledi. Etkinliğe Kadın Yazarlar Derneğinden Sevim Korkmaz Dinç de katıldı. 

Tunceliler Derneği Lokalinde düzenlenen etkinlikte, kadın sorununa değinilerek, kadın üzerindeki baskıya, artan tecavüze ve cezasızlığın devlet politikası haline dönüştüğüne dikkat çekildi.  Balçova Ekmek ve Gül okuru kadınların taleplerini de içerdiği konuşmadan öne çıkan mücadele başlıkları ise şunlar oldu: “Kadın erkek eşitliğini sağlayacak politikaların hızla hayata geçmesi... Kadın istihdamının, iş güvencesinin sağlanması, insanca yaşanacak ücret verilmesi... Kolay ulaşılabilir kreş, yaşlı bakım evi, kadın sığınmaevlerinin yaygınlaştırılması... Kadına şiddet, taciz, tecavüz , çocuk evlilikleri konularında; ara buluculuk, cezasızlık ve iyi hal indirimlerinin kaldırılması... OHAL’in kaldırılması ve savaşa ayrılan bütçenin kadın ve çocukların ihtiyaçları için ayrılması...”

Liseli ve üniversiteli genç kadınların okuduğu şiirlerin ardından etkinlik, Kadın Yazarlar Derneğinden Sevim Korkmaz Dinç’in konuşması ile devam ederken müzik dinletisiyle son buldu. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 30 saat su kesintisi

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri 676. kez bir araya geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa