10 Mart 2018 09:25

Korkmaz: Hükümet cinsel istismarın değil sansürün peşinde

Jin News Editörü Rojda Korkmaz, 'Çocuk istismarı ve kadın cinayetlerini magazinleştiren medya iktidardan cesaret alıyor' dedi. 

Paylaş

İktidarın cinsel istismar düzenlemesinde medyaya dönük yaptırımları sansür olarak değerlendiren Jin News Editörü Rojda Korkmaz, “Çocuk istismarı ve kadın cinayetlerini magazinleştiren medya iktidardan cesaret alıyor” dedi. 

AKP Hükümetinin artan cinsel istismarlar ve saldırılara “çözüm” amacıyla düşündüğü yasal düzenleme kamuoyunun tepkisini topladı. İktidara yakın medyanın sızdırdığı taslaktaki bilgilere göre, cinsel istismar suçu işleyenlere karşı uygulanacak cezaların yükselteceği ileri sürülürken, “Riski önleme” ve “Mağduru koruma” adı altında cinsel istismarla ilgili yapılan haberlere sansür uygulanacak.  

Jin News’in Editörü Rojda Korkmaz, iktidarın asıl amacının çözüm bulmak değil, sansür uygulamak olduğunu söyledi. Alternatif medya sayesinde cinsel istismar olaylarının gündeme geldiğini dile getiren Korkmaz, bunun hükümeti rahatsız ettiğini o yüzden bu tarz haberlerin görünür olmasını istemediğini vurguladı. Son bir yılda 370 çocuğun cinsel istismara maruz bırakıldığını hatırlatan Korkmaz, “Hükümet, alternatif medyanın teşhir edici yayın politikasından rahatsız oluyor. Yoksa güdümündeki medyanın haber dili, söylemi ve kurgusu ile herhangi bir problemi yok. Aksine çocuk istismarı ve kadın cinayetlerini magazinleştiren medya iktidardan cesaret alıyor” diye konuştu. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Ahmet Ümit: Yazarken acayip özgürüm diyemiyorum

SONRAKİ HABER

Yalan haber, doğru bilgiden altı kat hızlı yayılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa