10 Mart 2018 09:14

‘Öğrencilerin fikirlerini özgürce anlattığı bir kongre’

Bu yıl 16.sı düzenlenen Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresine katılan öğrenciler sunum ve tartışmaların verimli geçtiğini söyledi

Paylaş

Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresi (TÜOBİK) bu sene 16.sı Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde düzenlendi. 8 Mart’ta başlayan kongrenin son gününde kongreye Türkiye'nin farklı üniversitelerinden katılan öğrenciler kongreyi gazetemize değerlendirdi. Dicle Üniversitesi 3. Sınıf Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi öğrencileri kongreye ilk kez katıldıklarını belirtirken burada olma sebeplerini ilerideki akademik çalışmaları için önemli bir katkısı olacağını söyledi.

ODTÜ Ekonomi Topluluğu üyesi ve kongrenin düzenleyicilerinden Can Ünal da bağımsız bir iktisat kongresi düzenlenmenin koşullara bağlı olmaksızın önemli olduğunu dile getirdi. Ünal, öğrencilerin dogmatik ve pasif bir eğitim sürecinden geçtikten sonra kendilerinin ürettikleri bir ortam bulmalarının oldukça değerli olduğunu kaydetti. Düşüncelerini sosyal medya aracılığı ile paylaşan insanların gözaltına alındıklarını hatırlatan Ünal, öğrencilerin fikirlerini özgürce anlattıkları bir kongre düzenlemenin önemli olduğunu dile getirdi. 16. kez düzenlenen Kongrenin geleneklerinden bahseden Ünal, amatör bir heyecanla yapılan kongrenin öğrencilere özgürlük sağladığını söyledi. Aynı zamanda kongrenin sponsor olmadan organize edildiğini belirten Ünal, “Kimsenin reklamını yapmadan, ‘para aldığımız yer ne der’ diye düşünmeden bir ortam yaratmak istiyoruz. Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen üniversite öğrencileri arası etkileşim sayesinde aralarındaki bağın güçlendiği bir kongre olmasının oldukça önemli” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kayyıma ‘badem bıyıklı’ diyen gazeteciye ‘hakaret’ davası

SONRAKİ HABER

Mahkeme, sendikal faaliyette ‘hukuki isabet’ görmemiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...