10 Mart 2018 08:46

Kayyıma ‘badem bıyıklı’ diyen gazeteciye ‘hakaret’ davası

Gazeteci Oktay Candemir, bir yazısında Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyımına 'badem bıyık' dediği için 'hakaret' iddiasıyla dava açıldı.

Paylaş

Gazeteci Oktay Candemir, bir yazısında Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyım olarak atanan Murat Zorluoğlu için “Badem Bıyıklı” dediği için hakkında “Kamu görevlisine görevinden dolayı yazılı iletiyle alenen hakaret” iddiasıyla dava açıldı

YAZI HAKARET SAYILDI

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; Van’da yaşayan Gazeteci Oktay Candemir’in 22 Aralık 2017 tarihinde bir haber sitesinde yazdığı “Badem Bıyık bilakis” başlıklı yazısını kendisine hakaret sayan Büyükşehir Belediyesi Kayyımı Murat Zorluoğlu, gazeteci hakkında şikayetçi oldu. Kayyımın talebi üzerine harekete geçen Van Cumhuriyet Başsavcılığı, Candemir’in “Kamu görevlisine görevinden dolayı yazılı iletiyle alenen hakaret” suçu işlediğini iddia ederek cezalandırılmasını istedi. Konuya ilişkin soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamenin Van Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesi üzerine Candemir, hakkında dava açıldı. Candemir, yazdığı “Van Valisi Zorluoğlu da badem bıyık bıraktı. İşte ne olduysa o sözlerden sonra oldu” ifadelerden dolayı önümüzdeki günlerde hakim karşısında çıkacak.

Van Valisinin AKP’deki modaya uyarak badem bıyık bıraktığını ve kendisinin de buna dair ironik bir yazı kaleme aldığını ifade eden Candemir, “Artık badem bıyığa laf atmak suç oldu” diyerek açılan davaya tepki gösterdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TRT İzmir: OHAL var, eylem için izin alın

SONRAKİ HABER

‘Öğrencilerin fikirlerini özgürce anlattığı bir kongre’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...