10 Mart 2018 01:05

Beşiktaş, formdaki Gençlerbirliği'ni devirmek istiyor

Beşiktaş, bu akşam Gençlerbirliği ile Vodafone Park’ta karşılaşıyor. Saat 19.00’da başlayacak maçı, Hakem Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek.  

Paylaş

Beşiktaş, bu akşam Teknik Direktör Ümit Özat’ın gelişiyle form yakalayan Gençlerbirliği ile karşılaşıyor. Vodafone Park’ta saat 19.00’da başlayacak maçı, Hakem Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek.  Sezonun ilk yarısında Ankara’da oynanan karşılaşmayı 2-1 kaybeden Beşiktaş, Türkiye Kupası’nda iki kez yenerek kupanın dışına ittiği rakibini bu kez ligde de mağlup ederek 3 puanı almak amacında.

NEGREDO İLK ON BİRE DÖNÜYOR

Geniş kadroda zaman zaman zorunluluktan, zaman zaman da kendi tercihi ile her hafta ufak değişiklikler yaparak ilk on biri oluşturan Şenol Güneş’in Gençlerbirliği karşısında da birkaç değişiklik yapması bekleniyor.

Cezası devam eden Quaresma’nın yanı sıra ayak parmağı kırık olan Pepe, Gençlerbirliği’ne karşı oynamayacak iki isim. Quaresma’nın yerine Lens’e bir şans daha vermesi yüksek ihtimal. Ancak Hollandalı oyuncunun yerine bu kanatta Mustafa Pektemek’te forma giyebilecek diğer isim olarak öne çıkıyor. Bu kanattaki başka bir alternatif ise Adriano ve Caner’in önlü arkalı oynaması olacak. Ancak Adriano’nun riske edilmeme seçeneğinin ağır basması durumunda Lens sağ kanat için yine birinci seçenek olacak. Pepe’nin yerine de geçen hafta olduğu gibi Tosic ve Medel, stoper ikilisini oluşturacak.

Tecrübeli hocanın Fenerbahçe ve Trabzonspor maçlarında oyuna girdikten sonra 4 asist yaparak iki maçta kazanılan 6 puanının baş mimarı olan Negredo’yu ilk on bire koyarak ödüllendirmesi bekleniyor. 24’üncü hafta itibariyle asistçiliği golcülüğünün önüne geçen ve 6 asist yaparak önemli bir rakama ulaşan Negredo, performansı ile ilk on birde oynamayı ne kadar çok istediğini Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarında göstermişti. Asist yaptığı ve gol attığı maçlarda doğrudan 10 puan kazandıran İspanyol golcü bu hırsıyla son 4 maçta gol atamayan Vagner Love’un bir adım önüne geçti.

4 FUTBOLCU İÇİN SARI KART ALARMI

Gençlerbirliği maçının ardından ligin zirvesini yakından ilgilendiren karşılaşmada Medipol Başakşehir maçına çıkacak olan Siyah-Beyazlı takımda Tolgay, Adriano, Oğuzhan ve Medel sarı kart ceza sınırında bulunuyor. 4 oyuncunun sarı kart görme riski Mediol Başakşehir maçı öncesi fazlasıyla endişe yaratan bir durum. Fenerbahçe maçından önce de kart sınırında 4 futbolcu ile Konya deplasmanına giden Siyah-Beyazlılar, Talisca ve Pepe’ye gösterilen kartlardan sonra iki futbolcuyu derbi maçında oynatamamıştı. Teknik Direktör Şenol Güneş’in bu dört futbolcu ile özel bir toplantı yaparak kart görmemeleri konusunda ciddi bir uyarı yapması bekleniyor.

Her ihtimale karşı Oğuzhan, Tolgay ve Medel üçlüsünü aynı anda oynatarak riske girmeyecek olan Güneş, bu üçlüden en az birini Gençlerbirliği karşısında yedek oturtacak.

MUHTEMEL 11’LER

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Vida (Lens), Medel, Tosiç, Atiba, Tolgay, Babel, Talisca, Caner, Negredo

GENÇLERBİRLİĞİ: Hopf, Ahmet Oğuz, Uğur Çiftçi, Claro, Alper Uludağ, Aleksandar Scekic, Diallo Guidileye, Khalili, Sessegnon, Elvis Manu, Paraiba

BURSASPOR, OSMANLISPOR DEPLASMANINDA

Spor Toto Süper Lig’in 25’inci haftasında Bursaspor, deplasmanda Osmanlıspor’a konuk oluyor. Osmanlı Stadı’nda oynanacak olan mücadele saat 16.00’da başlayacak. Trabzon bölgesi hakemlerinden Barış Şimşek’in düdük çalacağı maçta Şimşek’in yardımcılıklarını ise Mehmet Metin ve Mehmet Kısal yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi ise Abdülkadir Bitigen.

ŞİMŞEK’TEN 5 KIRMIZI DA DEPLASMANDA

Barış Şimşek’in düdük çaldığı 24 maçta Bursaspor; 7 galibiyet, 8 beraberlik ve 9 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Bu maçlarda yeşil beyazlı ekibe 5 kırmızı kart çıkarken, rakibine ise 3 kırmızı kart çıktı. Şimşek’in yönettiği 17 deplasman maçında ise Bursa temsilcisi, 5 galibiyet, 4 beraberlik ve 8 mağlubiyet yüzü gördü. Yeşil beyazlı ekip, söz konusu 5 kırmızı kartı ise deplasman maçlarında gördü.

BURSASPOR DEPLASMANDAKİ LİG MAÇLARINDA OSMANLISPOR’A KAYBETMEDİ

İki takım ligde 2009-10 sezonu hariç olmak üzere 11 kez kozlarını paylaştı. Beraberlik ağır basarken, taraflar yalnızca ikişer galibiyet alabildi. Geride kalan 7 karşılaşmada ise eşitlik görüldü. Ankara’da oynanan 5 lig maçında ise Bursaspor kaybetmedi. Bu mücadelelerde yeşil beyazlı ekip bir kez kazanırken, diğer 4 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Osmanlıspor, Bursaspor’a karşı evindeki tek galibiyetini 2002-03 sezonundaki Türkiye Kupası maçında 2-1’lik skorla aldı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kadıköylü kadınlar mahallelerini nakışla anlattı

SONRAKİ HABER

Sider Demir Çelik’te 2 işçi can verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...