09 Mart 2018 18:57
Son Güncellenme Tarihi: 10 Mart 2018 20:50

ABD'deki gazi evinde rehine krizi: 4 ölü

ABD'nin Yountville kentinde gaziler evinde rehine krizi 4 kişinin ölümüyle sonuçlandı. Saldırgan ve gazi evinde çalışan üç kadın hayatını kaybetti.

Paylaş

ABD'nin Yountville kentinde bulunan ve ülkenin en büyük gaziler evi olan tesiste, silahlı bir kişi üç kadını rehin aldı. Olay sonucunda saldırgan ve gazi evinde çalışan üç kadın hayatını kaybetti.

DW Türkçe'nin haberine göre, ABD'nin Kaliforniya eyaletindeki Yountville kentinde bulunan gaziler evinde Cuma günü silahlı bir kişi üç kadını rehin aldı. Olayda 48, 42 ve 29 yaşlarındaki üç kadın ve saldırgan hayatını kaybetti.

Kurbanların, post-travmatik stres bozukluğu yaşayan askerlerin tedavisini amaçlayan bir program kapsamında çalışan kişiler oldukları bildirildi. 36 yaşında bir gazi olduğu belirtilen saldırganın ise tesiste program kapsamında tedavi görmek üzere bulunduğu kaydedildi. Yerel politikacı Bill Dodd, saldırganın söz konusu programı "birkaç gün içerisinde terk etme durumunda" olduğunu söyledi.

Aralarında FBI çalışanlarının da bulunduğu polis memurlarının saatler boyunca saldırganla iletişime geçmeye çalıştıkları belirtildi. Çabaların sonuç vermemesi üzerine krizin yaşandığı odaya baskın düzenleyen memurların, saldırgan ve rehin alınan üç kadının cesetleriyle karşılaştıkları belirtildi.

1884 yılında kurulan ve ABD'nin en büyük gaziler evi olma özelliğini taşıyan tesiste yaklaşık bin gazi yaşıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Newroz'un ilk ateşi 17 Mart'ta: Milyonlar barışı haykıracak

SONRAKİ HABER

2018 tarım destekleri çiftçide hayal kırıklığı yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...