18 Ağustos 2012 13:56

Vanlılar bayramı konteynerlerde buruk karşılıyor

23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan iki depremle sarsılan Van’da kalıcı konutlar bitmediği için halk hala konteyner kentlerde yaşıyor. Ağustos ayında teslim edileceği açıklanan konutların ekim ayında teslim edileceği açıklanınca Vanlılar Ramazan Bayramı’nı da konteyner kentlerde geçirmek zorunda kaldı. Konteynerlerde bayramı kar

Vanlılar bayramı konteynerlerde buruk karşılıyor
Paylaş
Arif Aslan / Mütha Çetin

KONTEYNERDE BAYRAM MI OLUR

Konteyner kentte yaşayan 4 çocuk annesi Sinem Kızılaş , ilk defa bayram temizliği yapmadığını söyledi. “Konutlar teslim edilseydi” diyerek talebini dile getiren Kızılaş, “Biz ne temizliği yapacağız. Konteyner kentte bayram mı olurmuş” dedi. Her ne kadar büyüklerin bayram hazırlığı ve heyecanı yoksa da çocuklar sabırsızlıkla bayram sabahını bekliyor. İlk defa konteyner kentte bayramlarını geçirecek olan çocukların hemen hemen hepsi, “Ben sabah erkenden kalkıp konteynerlerden şeker toplayacağım. Sonra da mahalleleri gezeceğim” diyor. 3. sınıf öğrencisi, 11 yaşındaki Dilan Ersu da, “Biz daha bayram elbiseleri almadık. Ama bugün alacağız” diyor.

KİMSE ŞEKER ALMIYOR

Deprem sonrası hem evini hem de dükkanını kaybeden Rıdvan Özelkaç ise, konteyner kentte kurduğu kulübe halindeki dükkanda sattıklarıyla geçimini sağlamaya çalışıyor. Bayram şekerlerini dizdiği tezgahına  müşteri gelmediğini söyleyen Özelkaç, “ Depreme bir gün kaldı ama ne yazık ki hiç satış yapmadım. Konteyner kentte hiç kimse bayram şekeri almıyor” dedi. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TEKSİM direnişine destek artıyor

SONRAKİ HABER

Barışın hüküm sürdüğü bayramlara

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa