09 Mart 2018 18:15

Ryabkov: Lavrov ve Tillerson görüşmedi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Sergey Lavrov ve Rex Tillerson arasında bir görüşme olmadığını belirtti.

Paylaş

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Etiyopya’nın başkenti Addis Ababa’da Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD’li mevkidaşı Rex Tillerson arasında bir görüşme yapılmadığını ve bundan sonra da yapılmayacağını belirtti.

Sputnik’in haberine göre Rus basınına olası Lavrov-Tillerson görüşmesi hakkında açıklamalarda bulunan Ryabkov, “Görüşme yapılmadı ve artık yapılmayacak. Görüşme için başka bir imkan bulmaya çalışacağız” dedi. Lavrov, önceki gün Zimbabwe’nin başkenti Harare’deki basın toplantısında, ABD Dışişleri Bakanlığının ‘Moskova ve Washington, Etiyopya’da Lavrov-Tillerson görüşmesi düzenlenmesi için temasta bulunmadı’ açıklamasını yalanlamıştı. Lavrov, “Rex Tillerson, New York’ta BM Güvenlik Konseyi toplantısı çerçevesinde görüşme yapmak için uygun yer ve zaman bulmamızı bizzat önerdi, ancak görüşemedik. Tillerson oraya gelemedi. Aradan 3 gün geçtikten sonra, ben Moskova’ya döndüğümde Tillerson tekrar aradı ve görüşmek istediğini söyledi. İkimizin de Addis Ababa’da olacağını öğrendik ve bu yönde bir öneride bulunduk. ABD’liler düşüneceklerini söyledi” ifadeleri kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Finlandiya'da işsizlerin hakları için 140 bin imza toplandı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da kadınlar: Barış olsun, analar ağlamasın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...