09 Mart 2018 11:18

Cemal Sami Yılmaztürk son yolculuğuna uğurlandı

TMMOB'un eski başkanlarından Cemal Sami Yılmaztürk, son yolculuğuna uğurlandı.

Paylaş

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Eski Başkanı Cemal Sami Yılmaztürk bugün son yolculuğuna uğurlandı. TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde gerçekleşen törene Ailesi, sevenleri, meslek odaları yöneticileri ve üyelerinin yer aldığı yüzlerce kişi katıldı.
Tören Yılmaztürk’ün anısına saygı duruşu ile başladı.

‘ÖRNEK BİR İNSANDI’

Burada ilk konuşmayı Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, “Mimarlar odası, bir kent dayanışmacısını, bir mimarı, bir neferini kaybetmenin derin üzüntüsü içerisinde. Tarihi İstanbul’un eşsiz değerlerinin korunması, kent hakları, mesleki haklar, ülkemizin özgür, demokratik geleceği için yaşamını adamıştı. Son yılların vahşi yıkım operasyonlarına, hatalı yatırım kararlarına, kent suçlarına karşı, kent ve çevre dayanışmalarında etkin bir rol aldı, nefer oldu, öncü oldu.  Sami Yılmaztürk örnek bir insandı. Odaya ve yaşama sımsıkı bağlılığı, deneyimleri, çalışkanlığı, farklı kuşaklarla, dost ve arkadaşlığı, bilim ve toplum yararından yanaydı. Örnek bir insandı” dedi.

‘ODANIN HAFIZASIYDI’

Daha sonra Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Başkanı Esin Köymen ise şunları söyledi: “Çok değil üç gün önce çok neşeli bir devir teslim töreni yaşamıştık. Bu törenden sonra böyle bir konuşma yapmak inanın çok zor. Yeni dönem çalışmaları için program yapıyorduk hem birlikte. Aceleciydi, yaptığı işleri titizlenerek yapan biriydi. Sevgi dolu bir yüreği vardı. Odanın hafızasıydı. Benim içinse iyi bir abiydi.”

‘İSTANBUL’UN YOK EDİLMESİNE  KARŞI ÇIKAN BİRİYDİ’

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, “Sami bizim dostumuzdu, arkadaşımızdı. Birlikte TMMOB’nin toplumcu çizgisini geleceğe taşımak için mücadele eden arkadaşlarımızdan birisiydi. Yüreği insan sevgisi, kent sevgisi, ülke sevgisi, ile doluydu. TMMOB’un içinin boşaltılmasına, yok edilmesine tahammülü olmayan arkadaşlarımızdandı. Çılgın projelerle İstanbul’un yok edilmesine karşı çıkan biriydi” diye konuştu.

Yüksek Mimar Doğan Hasol: “Sami’nin sağlık sorunlarının olmasına rağmen biz onu hep işinin başında gördük. Mimarlar Odası ciddi bir kurumdur. Mimarlar Odası hiçbir iktidarın, ülkeyi yönetenin beğendiği bir kurum olmamıştır. Eski bir odacı olarak şunu söylüyorum bugün odamızı kapatsalar bile bizim ilk işimiz yeni bir oda kurmak olur. Sami’yi beklemediğimiz bir zamanda kaybettik. Mücadele insanıydı. Bütün görevleri mimarlar odası içindi” dedi. Kadiköy Belediye Başkanı Aykut Nuhoğlu ise şunları söyledi: “Bu kent ancak sevgi ile güçlenir. Bu anlamda Sami arkadaşımız ciddi görevler üstlendi, örnek oldu. Arkasında kendisini seven yüzlerce, binlerce insan bıraktı. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum.”

Son konuşmayı Cemal Sami Yılmaztürk eşi Nilgün Yılmaztürk gerçekleştirdi. Yılmaztürk,  “ Benim eşim değildi. Herşeyimdi, dostumdu, arkadaşımdı. Biz çok şey paylaştık onla. O çok güçlü bir insandı çok erken bıraktı bizi. Doğayı seven biriydi, mücadeleci biriydi” diyerek gözyaşları içinde konuşmasını gerçekleştirdi.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde yüzlerce insan alkışlarla Cemal Sami Yılmaztürk’ü uğurladı. Yılmaztürk, Şakirin Camii’nde kılınacak ikindi namazından sonra Karacaahmet Mezarlığında son yolculuğuna uğurladı. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Balıkesir merkezli 14 ilde 'FETÖ' operasyonu: 19 gözaltı

SONRAKİ HABER

SPD’li bakanların tamamı belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...