09 Mart 2018 10:43

Google AMP Stories (Hikayeler), Evrensel'le Türkiye'ye geldi

Google AMP Stories (Hikayeler), uluslararası medya kurumlarının ardından Türkiye'de ilk kez Evrensel tarafından kullanıcılara sunuluyor.

Paylaş

Snapchat'le başlayan stories (hikayeler) formatı, Instagram ve Facebook'un ardından Google AMP Stories (Hikayeler) ile yeni bir boyut kazandı.

Google’ın AMP Stories  (Hikayeler) adını verdiği uygulama, 13 Şubat 2018'de Google Developers üzerinden tanıtıldı. Öncelikle mobil kullanım için geliştirilen AMP Hikayeler, Snapchat, Instagram ve Facebook hikayelerinin aksine, bir uygulamaya bağımlı değil.

CNN, The Washington Post, Wired, Vox ve Mashable gibi medya kuruluşlarının ilk örneklerini oluşturduğu AMP Stories'i Türkiye'de kullanan ilk yayıncı Evrensel oldu. Evrensel, Türkiye'de Google AMP sayfalarını oluşturan ilk yayıncılar arasında da yer alıyordu.

GOOGLE AMP STORIES (HİKAYELER) NEDİR?

Google, “AMP Hikayeler”i mobil için tasarlanmış görsel açıdan zengin hikaye anlatıcılığı şeklinde tanımlıyor. Snapchat ve Instagram’daki hikayelere benzer biçimde, haberler hikaye formatında, zengin görseller eşliğinde sunuluyor. Ekranın sağ ya da sol kenarına dokunarak hikaye sayfaları arasında gezinebiliyorsunuz.

Metinden çok görsel sunumun ön planda olduğu AMP Hikayeler, hem mobil hem de masaüstü tarayıcılar tarafından görüntülenebiliyor.
Google resmi blogunda AMP stories projesi hakkında özetle şu ifadeler kullanılıyor: “Üzerinde çalışılan proje, tamamen mevcut web teknolojilerinden oluşturulmuş yeni bir açık çerçeve olan AMP HTML’e dayanmaktadır. AMP , mobil webin performansını önemli ölçüde artırmayı amaçlıyor. Video, animasyon ve grafik gibi zengin içerikli web sayfalarının akıllı reklamlarla birlikte çalışmasını ve anında yüklenmesini istiyoruz”. (EVRENSEL)

EVRENSEL HİKAYELER İÇİN TIKLAYIN

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan kızdı, Nurettin Yıldız'a destek mesajını sildi!

SONRAKİ HABER

Balıkesir merkezli 14 ilde 'FETÖ' operasyonu: 19 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...