09 Mart 2018 10:22

Atatürk Kültür Merkezi'nde yıkım sürüyor

Atatürk Kültür Merkezinde şubat ayında başlayan yıkım çalışmaları sürüyor. Camları sökülen binanın çatısında iş makineleri bulunuyor.

Paylaş

Daha önce cam ve çerçeveleri sökülen AKM’de önceki sabah çatıya çıkarılan iş makinesiyle yıkım başlamıştı. Çevresi yüksek bir perde ile kapatılan AKM’de beton kırma makinesiyle çatıdaki yıkım çalışmaları devam ediyor. Betonların kırılmasından sonra demirler kesilecek. Bina üstten aşağı doğru yıkılarak işlem tamamlanacak. Eski AKM’nin bitmesinin ardından yeni Atatürk Kültür Merkezinin inşaatına başlanacak. Yeni Atatürk Kültür Merkezi binasında, 2 bin 500 kişilik bir opera salonu, 800 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik konferans salonu, 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu, bir sergi salonu, bir kütüphane, 885 araçlık otopark bulunacak. Yeni binanın en üst katında ise bir restoran yapılacağı öğrenildi. Atatürk Kültür Merkezinin (AKM) ise 2019’un ilk çeyreğinde tamamlanması planlanıyor. 

MİMARLAR ‘BU GİRİŞİM SUÇTUR’ DEMİŞTİ

Yıkımın başladığı gün AKM önüne giden Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu “Ortada onaylanmış bir restorasyon projesi vardır. Bu proje Kültür ve Turizm Bakanlığı, Beyoğlu Belediyesi, mimarlar odası, ilgili sanat kuruluşları tarafından da kabul edilmiş, desteklenmiştir. Ve bu nedenle de ruhsat verilmiştir. Burada devlet yetkililerine, hükümet yetkililerine, Kültür ve Turizm Bakanlığına, Beyoğlu Belediyesine düşen görev onaylı restorasyon projesine göre Atatürk Kültür Merkezinin restorasyonunu tamamlamaktır. Bunun dışındaki her türlü girişim hukuken suçtur” demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sevgilisinden ayrılınca 30 aracın lastiklerini kesti

SONRAKİ HABER

Üşüdüğü için camiye giren çocuğa hapis cezası verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...