09 Mart 2018 09:22

'Şeker fabrikaları halkındır özelleştirilemez!'

HDP ve bileşeni partilerle EMEP Antep İl Örgütleri, şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili ortak basın açıklaması yaptı.

Paylaş

Antep'te şeker fabrikalarının özelleştirilmesi ile ilgili ortak basın açıklaması yapıldı. HDP ve bileşeni partilerle EMEP Antep İl Örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasında, "Şeker üretiminin her aşamasında üreticiler ve işçiler söz ve karar sahibi olmalıdır" denildi.

İmzacı partilerin il ve ilçe yöneticilerinin katıldığı basın açıklaması HDP il binasında yapıldı. Basın metnini okuyan HDP İl Başkanı Müslüm Kılıç, "Yerli ve milli olduğunu iddia eden AKP Hükümeti, ne zaman ekonomik kaynak yaratmaya çalışsa, aklına ilk gelen hamle halkın birikimlerini yerli yabancı şirketlere satmak olmaktadır. Şimdi de gözlerini şeker fabrikalarına diktiler" dedi. AKP Hükümetinin tarım politikalarının Türkiye'yi geleneksel tarım ürünlerini ithal eder hale getirdiğini belirten Kılıç açıklamayı şu sözlerle sürdürdü: "Şeker fabrikalarının satılması Türkiye'nin dışa bağımlılığını arttıracaktır. Sümerbank, Et Balık Kurumu, Süt Endüstrisi Kurumu ve TEKEL özelleştirmelerinde gördük, özelleştirmeler işçiler için işsizlik ve hak gaspı anlamına gelmektedir. Şeker fabrikalarında çalışan binlerce işçi ve aileleri yoksulluğa sürüklenecektir." 

İhsan ÇARALAN yazdı: Şekerde özelleştirmeye karşı halk mücadelesi için...

Kılıç, AKP ve MHP tabanında da bu özelleştirmelere dair ciddi rahatsızlıklar olduğunu hatırlattı ve "Binlerce işçiyi, üreticiyi, besiciyi doğrudan etkileyecek bu özelleştirmeden vazgeçilmelidir. Şeker sektörünün ihtiyacı özelleştirme değil, güçlendirme ve yeniden yapılandırmadır" dedi.
Açıklamada ayrıca kamunun pancar üretiminden çekilmesinin, şeker ihtiyacını karşılamada mısırdan yapılan nişasta bazlı şekere yönelmesine yol açacağına dikkat çekildi ve bu tarz ürünlerin halk sağlığı açısından da tehdit olduğu vurgulandı. (Antep/EVRENSEL)

{{347256}}

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu’dan tüzük kurultayında sert mesajlar

SONRAKİ HABER

6. kattan düşen minik Beren yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...