18 Ağustos 2012 10:34

Sağlık Bakanı verdiği sözleri unuttu ama şiddet devam ediyor

Dr. Ersin Arslan cinayetinin üzerinden 120 gün geçerken, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) olayın ardından Sağlık Bakanlığına ilettiği doktorlara uygulanan şiddetin önlenmesine yönelik talepleri yerine getirilmedi. Ankara Tabip Odası (ATO) , bu talepleri yeniden hatırlattı.ATO’dan yapılan , ‘Yüzyirmi Gün Geçti!

Sağlık Bakanı verdiği sözleri unuttu ama şiddet devam ediyor
Paylaş
Gökhan Uysal

Dr. Ersin Arslan cinayetinin üzerinden 120 gün geçerken, Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) olayın ardından Sağlık Bakanlığına ilettiği doktorlara uygulanan şiddetin önlenmesine yönelik talepleri yerine getirilmedi. Ankara Tabip Odası (ATO) , bu talepleri yeniden hatırlattı.

ATO’dan yapılan , ‘Yüzyirmi Gün Geçti! Şiddetle Mücadelede Durum’ başlıklı açıklamada, Gaziantep’te hasta yakınları tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ardından TTB heyetinin  Sağlık Bakanı ile görüştüğü ve şiddetin önlenmesine yönelik 7 acil talebin iletildiği hatırlatıldı. Arslan’ın öldürülmesinin üzerinden geçen 120 güne rağmen taleplerin yerine getirilmediği vurgulanan açıklamada, olayın ciddiyetinin henüz yetkililerce anlaşılmadığı eleştirisi yöneltildi. Açıklamada çalışmaların sadece polisiye önlemlerden ibaret olduğu ifade edildi. 2012 yılı itibariyle kendilerine 136 şiddet başvurusunun ulaştığı ve şiddetin her geçen gün daha da arttığı dile getirilen açıklamada, SABİM şiddeti, performans baskısı, ağır çalışma şartları, büyük hasta yükü, 36 saatlik çalışma süreleri, 7/24 çalışma dayatmalarının sürdüğü vurgulandı.

DOKTORLARA ŞİDDET HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Açıklamada, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ihbar edildiği 113 Beyaz Kod’un Hukuki Biriminin verilerine yer verildi. Buna göre, hattın kurulduğu günden bu yana 2 bin 401 vaka bildirildi. Bunların yüzde 70’i sözel, yüzde 30’u fiziksel şiddet içerirken, bundan tam bir ay önce 1334 olan vaka sayısı bugün 2 bin 401’e ulaştı. Yani son bir ayda sağlık çalışanlarına yönelik 1067 şiddet vakası gerçekleşti.
2012 yılı itibariyle kendilerine de 136 şiddet vakasının bildirildiği kaydedilen açıklamada, bu sorunun polis önlemleriyle değil taleplerinin gerçekleşmesiyle çözüleceğinin altı çizildi. Ayrıca, şiddet görüntülerinin medyada yayınlanmasının doktorların kişilik haklarını zedelediği, bu konuda medyanın gerekli duyarlılığı göstermesi gerektiği de dile getirildi.
(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dönüşüm mağdurları toplandı

SONRAKİ HABER

Sıkıyönetim, sosyal temizlik, ‘Olimpiyat Ruhu’ realitesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...