18 Ağustos 2012 10:33

Dönüşüm mağdurları toplandı

KARTAL Esentepe Kentsel Dönüşüm Mağdurları Derneğinde semt halkı ve üyelerin katılımı ile bir toplantı yapıldı. Toplantı öncesi gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı İsmail Yıldırım, “Bölgemizde 5000’lik planlar halen askıda. Bu plan ve bunun yereli kapsayan 1000’lik plan tümüyle halkın yı

Dönüşüm mağdurları toplandı
Paylaş

KARTAL Esentepe Kentsel Dönüşüm Mağdurları Derneğinde semt halkı ve üyelerin katılımı ile bir toplantı yapıldı. Toplantı öncesi gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Dernek Başkanı İsmail Yıldırım, “Bölgemizde 5000’lik planlar halen askıda. Bu plan ve bunun yereli kapsayan 1000’lik plan tümüyle halkın yıllarca dişi-tırnağı, emeği, alınteri ile elde ettiği  kazanımları gasp ediyor. Birçok evler, yol yeşil alana gidiyor. Halihazırda var olan ev ve arsa paylarımızı  yüzdelik paylarla kuşa çeviriyorlar” dedi. Konuyla ilgili belediye başkanı ile görüşemediklerini, tüm girişimlerinin sonuçsuz kaldığını aktaran semt sakinleri ise “Bizi bilgilendirmiyorlar. Tüm vatandaşların imar haklarının verilmesini istiyoruz. Belediye başkanı Dr. Altınok Öz’ün bizleri son gelişmeler konusunda aydınlatmasını istiyoruz. Bizleri sadece seçim dönemlerinde hatırlamalarını değil bizim mağduriyetimizi gidererek yanımızda olmalarını istiyoruz” dediler.

SEÇİMLERDE GELİYORLAR

Seçim döneminde belediye başkanının iki günde bir mahallelerine geldiğini aktaran semt sakinleri, mahallelerinin ne gecekondu ne de hazine alanı olmadığını ifade ettiler. Kentsel dönüşüm mağdurlarından İsmail Gündüz, seçim zamanında Altınok Öz’e bu projeye karşı çıktığı için oy verdiklerini belirterek, “Altınok Öz’ü affetmeyeceğiz. Seçim zamanında gelip bu projenin tehlikelerinden bahsediyordu. ‘Ben sizin malınıza sahip çıkacağım, AK Parti evlerinizi yıkacak. Sizin hakkınızı sonuna kadar savunacağım. Burada vatandaşın aleyhine çıkartılacak bir projenin altına imzamı atarsam namerdim, şerefsizim’ diyordu. Şimdi evlerimiz planda yeşil alan, park bahçeler ait bölgeler olarak gösteriliyor. Biz buraları para vererek aldık” diye konuştu.  Söz alan Kartal eski Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Doğan ise halkın hakkını korumak için örgütlendiğini dile getirerek, “Kentsel dönüşüm projesi planlarında şartlı emsaller veriliyor. Kartal’ın her tarafından 1.75 inşaat emsal izni veriyorlar, ancak burası Zaha Hadid planlarının içine alınarak dayatmayla emsal değerleri 0.50 ve 0.75’e indiriliyor. Vatandaşımız da haklı olarak, ‘bizim yerlerimiz planlı ve iskanlı bir bölgeydi’ diyerek hakkını aramak istiyor” dedi.
Vatandaşların en büyük arsasının 220 metrekare olduğunu belirten Doğan, “Çevre, sosyal kültürel yapı ortadan kaldırılıyor, Sulukule’de insanlar yerlerinden edildi borçlandırıldılar. Bu projenin en çok can yakan tarafı ise vatandaşın arazisinin gaspıdır. Eğer deprem bahane ediliyorsa, belediye ya da devlet sosyalcilik adı altında vatandaşa sıfır faizle kredi verebilir” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Başbakanın ‘desteğe hazırız’ dediği muhalifler bunlar

SONRAKİ HABER

Sağlık Bakanı verdiği sözleri unuttu ama şiddet devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...