08 Mart 2018 18:42

Katar, üssünü NATO’ya açıyor

NATO ve Katar, ittifaka bağlı kuvvetlerin Katar topraklarını kullanımını ve el Udeyd Askeri Üssüne erişimini sağlayacak askeri anlaşma imzaladı.

Paylaş

NATO ve Katar, ittifaka bağlı kuvvetlerin Katar topraklarını transit olarak kullanımını ve el Udeyd Askeri Üssüne erişimini sağlayacak askeri anlaşmaya imza attı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad El Sani arasında Brüksel’de gerçekleşen ikili görüşmenin ardından NATO’dan yazılı açıklama yapıldı. Görüşmede NATO ve Katar arasındaki ortaklık ve Körfez bölgesindeki güvenlik durumunun ele alındığı bildirilen açıklamada, NATO kuvvet ve personelinin, Katar topraklarını transit olarak kullanımı ve El Udeyd Askeri Üssüne erişim imkanı sağlayan bir anlaşmaya imza atıldığı kaydedildi.

Bu anlaşmanın bölgede ve Afganistan’daki NATO misyon ve operasyonlarına katkıda bulunacağı ifade edilen açıklamada, Stoltenberg’in anlaşmayı memnuniyetle karşıladığı vurgulandı.

Katar’ın başkenti Doha’nın 30 kilometre güneybatısındaki El Udeyd Hava Üssü, ABD Hava Kuvvetleri Merkez Komutanlığına (AFCENT) ev sahipliği yapıyor. Çoğu havacı 11 bin Amerikan askerini ağırlarken ABD’nin hava gücünün bölgedeki merkezi konumunda. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İspanya’da 8 Mart grevi!

SONRAKİ HABER

CHP ‘ön seçim’e devam edecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...