18 Ağustos 2012 10:31

Başbakanın ‘desteğe hazırız’ dediği muhalifler bunlar

SURİYE’de silahlı muhaliflerin saflarında, Esad Yönetimine karşı savaşan El Kaide üyeleri Osman Karahan ve Metin Ekinci’den sonra Baki Yiğit’in de öldüğü ortaya çıktı.AKP Hükümetinin en baştan beri desteklediği ve Başbakan Erdoğan’ın “Elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi muhalefetin

Başbakanın ‘desteğe hazırız’ dediği muhalifler bunlar
Paylaş

SURİYE’de silahlı muhaliflerin saflarında, Esad Yönetimine karşı savaşan El Kaide üyeleri Osman Karahan ve Metin Ekinci’den sonra Baki Yiğit’in de öldüğü ortaya çıktı.
AKP Hükümetinin en baştan beri desteklediği ve Başbakan Erdoğan’ın “Elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz” dedi muhalefetin içinde yer alan El Kaide Üyesi Baki Yiğit, İstanbul’da 2003’teki HSBC ve sinagog saldırılarını organize ettiği iddiasıyla müebbet hapis istemiyle yargılanmıştı.

HALEP’TE ÖLDÜRÜLDÜ

Milliyet gazetesinin haberine göre Yiğit’in, Halep’te ordu güçlerince öldürüldüğü iddia edildi.
Baki Yiğit adı, El Kaide’nin öldürülen lideri Usame Bin Ladin’le yaptığı kahvaltıyla gündeme gelmişti. El Kaide’nin Türkiye’deki yapılanmasını oluşturan beş kişiden biri olduğu belirtilen Yiğit, örgütün “İstişare Şurası Üyeleri” arasında görünüyordu.
Suriye’de önceki gün Suriye televizyonu tarafından öldüğü duyurulan Metin Ekinci’nin kardeşi Azad Ekinci de 15-20 Kasım 2003’te 57 kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı İstanbul’daki saldırıların faili olduğu gerekçesiyle aranıyordu.

MÜEBBET HAPİS CEZASI ALDI

Yiğit, 16 Şubat 2007’deki duruşmada ise “El Kaide’nin üyesi olmak”, “Türkiye Anayasasını değiştirmeye cebren teşebbüs etmek”, “Sinagoglar, HSBC ve İngiliz Konsolosluğuna bombalı saldırı düzenlenmesi” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Ancak Yargıtaya gidip tekrar İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesine dönen dava kapsamında Yiğit, 12 Ekim 2010’da üzerine atılı suçun niteliği, delil durumu ve tutuklulukta kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.
Hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmayan Yiğit, o tarihten sonra davanın duruşmalarına tutuksuz olarak katıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri: Lübnan’a gitmeyin

SONRAKİ HABER

Dönüşüm mağdurları toplandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...