08 Mart 2018 16:09

Çavuşoğlu: Afrin harekatı mayısa kadar biter sırada Irak var

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin operasyonunun mayıs ayına kadar biteceğini, ardından Irak'ta da operasyon düzenleneceğini açıkladı.

Paylaş

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Afrin operasyonunun mayıs ayına kadar biteceğini söyledi. Irak'ta da sınır ötesi operasyon olacağını kaydeden Çavuşoğlu, sınır ötesi operasyonun Irak seçimleri sonrası başlayabileceğini belirtti.

NTV'den Funda Görey'in haberine göre "Terör örgütü PKK’nın Irak’tan da temizlenmesi gerek" diyen Çavuşoğlu, sınır ötesi operasyonun Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılacak seçimden sonra düzenlenebileceğini belirtti.

Çavuşoğlu, şunları ifade etti: "Irak hükümetiyle PKK’ya karşı ortak operasyon olacak, olmalı. Sınır ötesi operasyon, Irak’ta 12 Mayıs’ta yapılacak seçimden sonrası yapılabilir. PKK'dan en çok rahatsız olan bizden sonra Kuzey Irak yönetimidir. Irak'ın da tüm terör örgütlerinden temizlenmesi lazım. Bu konuda birlikte adım atacağız."

Çavuşoğlu ayrıca "Afrin harekatı bitmese de, her iki operasyonu birlikte yürütebilecek kapasitemiz var" diye konuştu.

Öte yandan Çavuşoğlu, Salih Müslim'in İsveç'te olduğu ve geçici tutuklama talebinin bu ülkeye notayla iletildiğini söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Binlerce kadın 16. Feminist Gece Yürüyüşü'nde buluştu

SONRAKİ HABER

Mega koloni

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa