05 Nisan 2011 09:05

Tarihi Hasankeyf Çarşısı yenileniyor

Ilısu Barajı suları altında kalma tehdidiyle karşı karşıya olan tarihi Hasankeyf Çarşısı, doğa rengiyle yenilenecek.Tarihi Hasankeyf ilçesinin çarşısında bulunan ev ve iş yerleri Doğa Derneği, Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi ve Hasankeyf Belediyesi tarafından yapılacak çalışmayla yenilenecek. Yapılacak çalışma sonucunda Hasan

Tarihi Hasankeyf Çarşısı yenileniyor
Paylaş

Tarihi Hasankeyf ilçesinin çarşısında bulunan ev ve iş yerleri Doğa Derneği, Hasankeyf’i Yaşatma Girişimi ve Hasankeyf Belediyesi tarafından yapılacak çalışmayla yenilenecek. Yapılacak çalışma sonucunda Hasankeyf Kalesi ve çardaklara giden yol üstündeki çarşıda bulunan ev ve iş yerinin duvarları Hasankeyf’in bej rengiyle yenilenecek. Hasankeyf Belediye Başkanı Abdulvahap Kusen, bu çalışmalarının Hasankeyf’e sözde değil özde olarak da sahip çıktıklarının bir göstergesi olduğunu belirterek, hedeflerinin Hasankeyf Çarşısı’nı kendi doğal rengine kavuşturmak olduğunu dile getirdi.

Doğa Derneği Yöneticisi Derya Engin ise, insanlığın en değerli kültürel varlıklarından biri, en etkileyici doğa ve kültür mirası Hasankeyf’e yıllardır hiçbir yatırım yapılmadığını söyledi. Ergin, “Birinci derece arkeolojik SİT alanı olan ve 1960’lı yıllardan bu yana Ilısu Barajı’nın suları altında kalma tehlikesi ile karşı karşıya kalan kentte, halk barajın belirsizliğinin yarattığı olumsuz ortamda, ciddi ekonomik sıkıntılar içerisinde yaşıyor. Yılda yaklaşık 2 milyon turist çeken Hasankeyf için Hasankeyf Çarşısı’nı iyileştirme seferberliğini hayata geçiriyoruz” dedi.

Hasankeyf’i Yaşatma Girişi Yöneticisi Recep Kavuş da, birilerin bu güzel ve tarihi kenti yok etmek için ellerinden gelen tüm olumsuzluklara başvurduğunu hatırlatmasında bulunarak, “Ama biz buna rağmen yapacağımız etkinlik, çalışmalarla Hasankeyf’i baraja vermeyeceğiz diyoruz” şeklinde konuştu. (BATMAN)

ÖNCEKİ HABER

Üçüncü nükleer İğneada’ya mı?

SONRAKİ HABER

Avukatlar özgürlük ve bağımsızlık istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...