08 Mart 2018 09:53

Kafeyi basan polisler gazetelere el koydu

Diyarbakır’da bulunan Neolitik kafeye baskı düzenleyen polisler, kafe de aralarında Evrensel ve Azadiya Welat’ın olduğu bazı gazetelere el koydu.

Paylaş

Diyarbakır’da “patronsuz kafe patronsuz dünya” sloganıyla açılan Neolitik isimli kafeye TEM’e bağlı polislerce “yasadışı örgütlerin propagandasını yapan yayınlar bulundurmak'” gerekçesiyle baskın düzenlendi. Kafe de bulunan yayınları inceleyen polisler resmiyette kafenin sahibi olarak gözüken Yaşar Kazıcı’yı gözaltına alarak, ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı. 

‘ÇİZGİMİZİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Yaşananlar ilgili açıklama yayımlayan Kazıcı, “2017’nin Kasım ayında Amed’te; '”Patronsuz kafe, patronsuz dünya!'” sloganıyla Neolitik isimli bir kafe açtığımızı tüm halkımıza duyurduk. Kafemizin patronsuz olması, işleyişin kolektivizm ilkesiyle kurgulanması, menümüzün komünist bir mekana yakışır şekilde fiyatlandırılması, dünya görüşümüzü yansıtan müziklerimizin sembollerimizin, dergi ve kitaplarımızın olması birçok insanda ilgi ve sempati uyandırdı. Dostlar; anlaşılan o ki cesareti yaygınlaştırmanın bir bedeli var. Bugün TEM’den polisler bir ihbar üzerine “yasadışı örgütlerin propagandasını yapan yayınlar bulundurmak” gerekçesiyle kafemize geldi ve kafemizde bulunan yayınlar didik didik incelendi, fazla bulunan yayınlardan birer örnek alındı. Kafenin resmiyette sahibi olan şahsım TEM’e ifadeye götürüldü, orada da aynı gerekçelerle ifadem istendi. Daha sonrasında ise serbest bırakıldım” dedi. Korkunun böylesine yaygınlaştırıldığı bir zamanda cesaret yaygınlaştıracaklarını söylediklerini belirten Kazıcı, “Çizgimizi bugüne kadar koruduk, korumaya da devam edeceğiz. Güçlüler, devir onların devri ama dünyayı değiştirecek gücümüz olmasa da bu koşullara boyun eğmeme iradesine asla leke sürmeyeceğiz!” dedi. 

Kafe’de el konulan yayınlar şu şekilde; Azadiya Welat, Evrensel Gazetesi, Azadi Dergisi, Kürdistan Komünist Gençlik Meclisi’nin Reheval Bülteni. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nurettin Yıldız hakkında soruşturma başlatıldı

SONRAKİ HABER

Kadınlar yasak ve engellemelere rağmen sokaklara çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...