08 Mart 2018 07:46

Barış imzacısı 4 akademisyen hakim karşısına çıktı

Barış bildirisi imzaladığı için 'terör örgütü propagandası yapmak' suçlamasıyla yargılanan 4 akademisyen hakim karşısına çıktı.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul

Barış bildirisini imzaladıkları için ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla yargılanan Gazetemiz Yazarı Ceren Sözeri’nin de aralarında olduğu 4 akademisyen hakim karşısına çıktı. Duruşmalar ertelendi.

Bölgedeki sokağa çıkma yasakları sırasında yaşanan hak ihlallerinin ve çatışmalı sürecin sona ermesi için 1123 akademisyen “Bu suça ortak olmayacağız” başlıklı barış bildirisini imzalayarak kamuoyuyla paylaşmıştı. Geçtiğimiz yıl, yaklaşık 150 imzacı akademisyen hakkında “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla ayrı ayrı davalar açılmıştı. Barış bildirisine imza attıkları gerekçesi ile haklarında dava açılan 4 akademisyen dün Çağlayan’daki İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı. Hakim karşısına çıkan akademisyenlerden Gazetemiz Yazarı Ceren Sözeri ve diğer akademisyenlerle dayanışmak için Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve gazetemiz çalışanları da duruşmaya katıldı. EMEP MYK Üyesi İskender Bayhan da duruşmaları izledi.

SÖZERİ’NİN DURUŞMASI 9 EKİM’E ERTELENDİ

Hakim karşısına çıkan Gazetemiz Yazarı ve Galatasaray Üniversitesinden Doç. Dr. Ceren Sözeri, suçlamaları kabul etmeyerek savunma için süre talep etti. Sözeri’nin Avukatı Zeynep Soydan mahkemeden derhal beraat, birleştirme ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığındaki soruşturma evrakının örneğinin mahkemeye celbini ya da dosyanın incelenmesi için kendilerine yetki belgesi verilmesini talep etti. Mahkeme, 13. Ağır Ceza Mahkemesine müzekkere yazılarak dava dosyasındaki iddianame, duruşma tutanakları, Adalet Bakanlığı ile yapılan yazışmaların istenmesine karar verdi. Derhal beraat ve yargılamaların birleştirilmesi talepleri reddedildi. Mahkeme, bir sonraki duruşmayı, 9 Ekim’e erteledi. Hakim karşısına çıkan diğer akademisyenlerin de derhal beraat ve birleştirme birleştirme taleplerini reddeden mahkeme duruşmaları 9-10 Ekim tarihine erteledi. 

Ceren Sözeri'nin tüm yazılarına ulaşmak için tıklayınız

 

ÖNCEKİ HABER

16. Bağımsız İktisat Kongresi ODTÜ'de başladı

SONRAKİ HABER

ÇGD’den Evrensel Muhabiri Eylem Nazlıer’e ödül

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...