16. Bağımsız İktisat Kongresi ODTÜ'de başladı

16. Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresi (TÜOBİK) ODTÜ’de başladı.

08 Mart 2018 07:42
Paylaş

“Varsayalım ki öğrenciler bir iktisat kongresi yapıyor...” sloganıyla düzenlenen 16. Türkiye Üniversite Öğrencileri Bağımsız İktisat Kongresi (TÜOBİK) ODTÜ’de başladı. Kongreye 30’un üzerinde üniversiteden 270 öğrencinin katıldığı kaydedildi. 3 gün sürecek olan kongre, ODTÜ İktisat Bölümü Öğretim üyesi Prof. Dr. Erkan Erdil’in açılış dersi ile başladı.

ÖĞRENCİ VE AKADEMİSYEN EMEĞİNİN ÜRÜNÜ BİR KONGRE

Düzenleme kurulu adına konuşan Can Ünal, katılımcılara kongreyi tanıttı. 16 senedir bu kongrenin pek çok farklı ilde yapıldığını belirten Ünal, ev sahibi olmanın gurur verici bir şey olduğunu dile getirdi. Katılımcılara aktif olmak ve eksiklikleri beraber giderme çağrısı yapan Ünal, “Kongreyi büyütelim. Seneye temsilciler listemizde Doğu Anadolu Bölgesini de görmek isteriz” dedi. Kongrenin bağımsız ve sponsorsuz olmasına dikkat çeken Ünal, en büyük sponsorlarının buraya emek veren öğrenciler ve destek veren akademisyenler olduğunu belirtti. TÜOBİK’in Türkiye’nin farklı yerlerinden insanların bir araya gelmesi ve beraber çalışması için çok önemli olduğunu kaydeden Ünal, kongreyi beraber ayakta tutma ve devam ettirme çağrısını yineleyerek sözlerini sonlandırdı.

ÜNİVERSİTELER TİCARİLEŞTİRİLDİ

Kongrenin tanıtılmasının ardından Prof. Dr. Erkan Erdil, “Bilim ve Teknoloji Politikaları” üzerine açık dersine başladı. 1980’lerden 2017'ye kadar bilim ve teknoloji yenilik politikalarına değinen Erdil, Türkiye’de bu politikaların olgunlaşma evresinden, sekizinci kalkınma planına kadar birçok noktaya parmak bastı. Özellikle 2005-2015 arası yıllarda Ulusal Yenilik Sistemi ile beraber Avrupa ile bir bütünleşme yaşandığını ve bu konuda siyasal alanda bir sahiplenme yaratıldığını belirten Erdil, “Bundan sonra bu alanda ArGe faaliyetleri ticarileştirildi, üniversitelerde teknokentlerin kurulması buna örnek teşkil ediyor” diye konuştu. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Silopi Belediyesi’ne yeni kayyım atandı

SONRAKİ HABER

Barış imzacısı 4 akademisyen hakim karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...