18 Ağustos 2012 10:28

BDP sürgün, işkence ve taciz iddialarını Adalet Bakanına sordu

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, tutuklu bulunan BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın talebi üzerine, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinden İzmir 1, 2 ve 4 No’lu Cezaevleri ile İzmir Çocuk Cezaevine 180 siyasi tutuklunun sürgün edilmesini Adalet Bakanına sordu.Tüm Bel-Sen Cizre temsilcisiyken tutuklanan Metin Fındık, Abdullah Ko&cc

BDP sürgün, işkence ve taciz iddialarını Adalet Bakanına sordu
Paylaş

BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, tutuklu bulunan BDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın talebi üzerine, Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinden İzmir 1, 2 ve 4 No’lu Cezaevleri ile İzmir Çocuk Cezaevine 180 siyasi tutuklunun sürgün edilmesini Adalet Bakanına sordu.
Tüm Bel-Sen Cizre temsilcisiyken tutuklanan Metin Fındık, Abdullah Koç ve Yakup Hezer,  4 Ağustos 2012 tarihinde Kocaeli T Tipi Cezaevine sevk edilmişti. Bu sevk sırasında 3 siyasi tutuklunun cezaevine girişleri sırasında işkence ve kötü muameleye maruz kaldıklarını öğrendiklerini belirten Buldan, sevk esnasında 24 saat boyunca elleri kelepçeli bir şekilde ring aracında bekletildiklerini de dile getirdi.
Mardin E Tipi Kapalı Cezaevinden sevk edilen tutuklu ve hükümlülerin Mardin ve Şırnak gibi yakın cezaevlerine nakledilmeleri gerektiğini dile getiren Buldan, aksi takdirde tutukluların avukatları ile görüşmelerinin güçleşeceğini dile getirdi. 22 çocuk tutuklunun ailelerinden binlerce kilometre uzağa sevk edilmesinin çocuklarda ruhsal çöküntülere yol açabileceği uyarısı da yapan Buldan, bu durumun çocukların psikolojilerini ve gelişimini nasıl etkileyeceğine dair Bakanlığın bir araştırma yapıp yapmadığını da sordu. Buldan, Bakan Sadullah Ergin’e “Çıplak aramayı insan onuruna aykırı buldukları için kabul etmeyen tutuklu ve hükümlülere şiddet uygulayan, darp eden hatta taciz eden kolluk güçleri ve gardiyanlar hakkında herhangi bir idari ve cezai işlem yapılmış mıdır, yapılmamış ise gerekçesi nedir?​” diye sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Müftü yardımcısından akıl almaz sözler

SONRAKİ HABER

Dışişleri: Lübnan’a gitmeyin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa