07 Mart 2018 17:21

Doğu Guta'daki cihatçı gruplar tahliye önerisini reddetti

Şam’ın Doğu Guta bölgesindeki silahlı cihatçı gruplar, Rusya’nın 'silah bırakarak bölgeyi terk edin' önerisini reddetti.

Paylaş

Suriye ordusunun kuşatması altında bulunan Şam’ın Doğu Guta bölgesindeki silahlı cihatçı gruplar, Rusya’nın silah bırakarak bölgeyi terk etmesi önerisini reddetti. Reuters haber ajansı, gruplardan Suudi Arabistan ve ABD destekli İslam Ordusu’nun “Bu konuda herhangi bir pazarlık yok” dediğini aktardı.

Pazartesi Rusya’dan yapılan açıklamada, Doğu Guta’daki silahlı grupların silah bırakması halinde aileleriyle birlikte bölgeyi terk etmelerine izin verileceğini, teslim olanlar için tahliye koridorları açılacağını söylenmişti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 30 günlük ateşkes kararına karşın Doğu Guta’da şiddetli çatışmalar da devam ediyor. Bölgedeki en büyük yerleşim yeri olan Duma kentinde yönelik hava operasyonlarına karşılık, bölgedeki silahlı grupların Şam’ın doğusundaki yerleşim yerlerine roket ve havan topu atmayı sürdürdüğü ifade ediliyor.

Cihatçılara yakın Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Salı günkü hava operasyonlarında 25 sivilin hayatını kaybettiğini ileri sürerken, Suriye devlet haber ajansı SANA, silahlı grupların attığı roket ve havan topları nedeniyle Şam’ın doğusunda üç sivilin öldüğünü, 8 sivilin de yaralandığını aktardı. Suriye ordusunun kara operasyonu da sürüyor.

MISTURA İLE GÖRÜŞME

Öte yandan Rusya, Türkiye ve İran’dan diplomatlar BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura’yla bir görüşme yaptı. Rusya Dışişleri’nden yapılan açıklamaya göre görüşme önceki gün Rusya’nın BM Cenevre Ofisi Daimi Temsilciliğinde gerçekleşti. Görüşmede taraflar, Soçi’de yapılan Suriye Ulusal Diyalog Kongresinde alınan kararların hayata geçirilmesi için atılacak adımları istişare etti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık örgütleri artık vaat değil çözüm istiyor

SONRAKİ HABER

Şarkı söyleyen öğrencilere ÖGB engeli: Kesin sesinizi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...