07 Mart 2018 17:09

Sağlık örgütleri artık vaat değil çözüm istiyor

Sağlık örgütleri, 14 Mart Tıp Haftası'na yaklaşırken sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekti.

Paylaş

Sağlık örgütleri, 14 Mart Tıp Haftası'na doğru sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekti. Yapılan açıklamada, “Vaat değil, artık çözüm istiyoruz” denildi.

Sağlık örgütleri 14 Mart Tıp Haftası'na yaklaşrken sağlık emekçilerinin sorunlarına dikkat çekti. TTB Genel Merkez Toplantı Salonunda gerçekleşen basın toplantısı, Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Diş Hekimleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği, Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneğinin ortak imzasıyla gerçekleşti. Açıklamada konuşan TTB Merkez Konsey Başkanı Raşit Tükel sağlık çalışanlarının sorunlarına dikkat çekti, acil çözüm beklediklerini belirtti. Tükel, “Artık vaat değil, bunların gerçekleşmesini istiyoruz” dedi.

‘YIPRANMA PAYI VE ÜCRET ARTIRIMI’

Tükel, sağlık çalışanlarının çalışma ortamlarından kaynaklı sorunlar altında görev yaptığını vurgulayarak, yıpranma hakkı istediklerini ve bu doğrultuda yasa değişikliği yapılmasını talep ettiklerini belirtti. Tükel, hizmet verilen çalışma alanlarının zorluklarına göre gün sayısının belirlendiği yıpranma payı önerisinde bulundu. Sağlık çalışanlarının ücretleri ve emeklilerin aylıklarının iki katından az olmamak üzere artırılmasını isteyen Tükel, performansa dayalı ek ödeme sisteminden vazgeçilmesi gerektiğini belirtti. Tükel, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ciddi bir sorun haline geldiğine dikkat çekerek, sağlık alanındaki şiddet durumunun ayrı bir suç tipi olarak düzenlenmesi ve şiddetin tutuklama nedeni sayılması gerektiğini belirtti.  Son dönemde sağlık alanında güvenlik soruşturmaları nedeniyle göreve başlatılmayan sağlık çalışanlarının durumuna da dikkat çeken Tükel, bunun sağlık hakkını engelleyici bir durum olduğunu söyledi. Özel sağlık kuruluşlarında da iş bulmakta zorluk yaşandığını belirten Tükel, bunun sağlık alanında giderek büyüyen işsizlik ordusu, özel sektörde cari ücretlerin altında çalışmak zorunda kalınarak ucuz işgücü ve emek sömürüsü yarattığına dikkat çekti. Tükel, soruşturmaların sonlandırılarak atamaların gerçekleşmesini istedi.

‘TALEPLER İÇİN MÜCADELE ETTİĞİMİZ BİR GÜN’

SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden de iktidarın sağlık alanını yönetemediğini söyledi. OHAL ve KHK’ler nedeniyle 11 binden fazla sağlık emekçisinin ihraç edildiğini hatırlatan Erden, iş yükünün arttığını, bazı kliniklerin kapanma noktasına geldiğini, doktor bulmakta zorlanıldığını, halkın sağlığa ulaşımını engellediğini vurguladı.  Erden, “14 Mart haklarımız için mücadele ettiğimiz bir gün olacak” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gazeteci Şerife Oruç yine tahliye edilmedi

SONRAKİ HABER

Doğu Guta'daki cihatçı gruplar tahliye önerisini reddetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...