07 Mart 2018 10:19
Son Güncellenme Tarihi: 07 Mart 2018 13:27

Elazığ’da 8 Mart açıklamasına ‘uygun bulunmamıştır’ yanıtı

Elazığ’da yapılmak istenen 8 Mart eylemini Valilik ‘uygun bulmadı.’ (Fotoğraf:Arşiv)

Paylaş

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için Elazığ’da KESK’in yapmak istediği basın açıklamasına izin çıkmadı. 

SES Elazığ Şube Başkanı, Hozat Garajı’nda yapmak istedikleri açıklama için valiliğe yapılan başvuruya “uygun bulunmamıştır” cevabı aldıklarını söyledi. Derya Coşkun başvuruya verilen bu cevabı cevabını tatmin edici bulmadıklarını söyledi. 

Coşkun, “Ama biz buna rağmen etkinliğimizi yapacağız. Sendika binamızda söyleşi ve sinevizyon etkinliği yapacağız. İş yerlerinde kadın etkinlikleri örgütlemeye çalışacağız, ziyaretler gerçekleştireceğiz. Mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

HİÇBİR ENGELİ TANIMAYACAĞIZ’

Diyarbakır’ın merkez ve ilçelerinde kadınlar, 8 Mart sokaklarda olacak. Film gösterimleri, kadın buluşmaları, ev ve esnaf ziyaretlerini tamamlayan kadınlar, şimdi de İstasyon (Demokrasi) Meydanı’nda yapılacak büyük miting için hazırlıklarında sona geldi.  

Kadınlar Günü çalışmaları hakkında bilgi veren Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eş Başkanı Filiz Buluttekin, baskı ve zulme başkaldırı gününde hiçbir engeli tanımayacaklarının altını çizerek, renk ve zılgıtlarla alanlarda olacaklarını söyledi. 

‘ŞİDDET MEDYA ELİYLE MEŞRULAŞTIRILIYOR’ 

Dicle Amed Kadın Platformu (DAKAP) üyesi Rozerin Çatak da, “Kadınların hayatları pahasına elde ettikleri haklar ellerinden alınmak isteniyor. Okulda, evde, sokakta kadınların yaşamları dört bir taraftan kıskaç altında. Bütün bu yaşananlar, eril medya tarafından kamuoyuna servis edilerek kadın cinayetleri, taciz ve çocuk istismarları meşrulaştırılıyor. Aynı şekilde yaşanan savaş gerçekliği karşısında tavrını koyan kadınlar, çocuklarıyla birlikte cezaevlerine konuluyor” diye konuştu.

‘BARIŞI HAYKIRMALIYIZ’

Tüm ülkede ve bölgede barış istediklerinin altını çizen Barış Anneleri Meclisi üyesi Zekiye Yılmaz da, savaşın en çok kadın ve çocukları etkilediğine dikkat çekerek, “Yanı başımızda sürdürülen amansız bir savaş var. Her gün bir annenin daha yüreği yanıyor. Kadınlar olarak çocuklarımızın ölümüne seyirci kalmamalıyız. Savaş yerine barışı haykırmalıyız” dedi.

‘KADINI MAHKUM EDEN UYGULAMALARA HAYIR’

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Divan üyesi Saliha Aydeniz de, “Her gün yeni KHK, yeni yasak ve baskılarla karşılaşıyoruz. İşten atılan, cezaevlerine gönderilen arkadaşlarımız var. Bu eşitsizliklerin, haksızlıkların, şiddetin karşısında biz kadınlar birlik olmak zorundayız. Savaşın olmadığı eşit, özgür, bir dünya için savaşa ‘hayır’ demeliyiz. Kadınları şiddet dolu bir hayata mahkum etmek isteyen tüm uygulamaların karşısında olmalıyız” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Avro, 4.73 lirayı aşarak yeni rekor düzeyine çıktı

SONRAKİ HABER

Kadınlar her yerde 8 Mart'a hazırlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...