05 Nisan 2011 08:38

Üçüncü nükleer İğneada’ya mı?

Japonya’daki nükleer facianın boyutları tartışılırken Türkiye’de kurulması planlanan 3. nükleer santralin yerinin belirlendiği bildirildi.Buna göre, Akkuyu ve Sinop’un ardından üçüncü nükleer santral için Trakya’da İğneada öne çıkıyor.Mersin Akkuyu’ya yapılacak olan Türki

Üçüncü nükleer İğneada’ya mı?
Paylaş

Buna göre, Akkuyu ve Sinop’un ardından üçüncü nükleer santral için Trakya’da İğneada öne çıkıyor.

Mersin Akkuyu’ya yapılacak olan Türkiye’nin ilk nükleer santrali için Rusya ile anlaşma sağlayan Türkiye, halen Sinop’a yapılacak olan ikinci nükleer santral için müzakerelere devam ediyor. Japonya’da mart ayının başlarında meydana gelen ve nükleer tesislere de zarar veren depremin ardından, Sinop’taki nükleer santral için yapılan görüşmeler yavaşladı. Ancak 3. nükleer santral için çalışmalar devam ediyor.

Reuters’a bilgi veren Enerji Bakanlığından bir yetkili, Türkiye’nin, enerji çeşitliliği ve arz güvenliği için 2023 yılına kadar toplam 15 bin MW kapasiteli üç nükleer santrali devreye almaya hedeflediğini söyleyerek, “Nükleer santralin yapılacağı üçüncü yer için birkaç yer ön plana çıkıyor. Bunların başında da Trakya Bölgesi’ndeki İğneada bulunuyor” dedi.

Yetkili, İğneada’nın deprem açısından en güvenli bölgelerden biri olduğuna vurgu yaptı.

Nükleer santrallerde soğutma sistemi olarak deniz suyunun kullanılması çok önemli olduğu için üniteler deniz kıyısına yapılıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Liman işçisi iş kazasında can verdi

SONRAKİ HABER

Tarihi Hasankeyf Çarşısı yenileniyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...