07 Mart 2018 07:12

Cezaevindeki Miraz bebeğin annesine 'pişmanlık' dayatması

Miraz bebeğin annesi Gülistan Dken Akbaba'nın denetimli serbestlik başvurusu 'pişmanlık' dayatmasına takıldı.

Paylaş

Cezaevindeki Miraz bebeğin annesi Gülistan Diken Akbaba’nın yaptığı denetimli serbestlik başvurusu, Gebze Cezaevi İdaresi'nin "pişmanlık" dayatmasına takıldı. Cezaevi, “Hükümlü örgütten ayrıldığına dair beyanda bulunmadı” diye infaz hakimliğine rapor verdi. 

Miraz bebeğin annesi Gülistan Diken Akbaba’nın denetimli serbestlikten yararlanmak için Gebze İnfaz Hakimliği’ne verdiği dilekçe Gebze Kadın Kapalı Cezaevi Müdürlüğü İdare ve Gözlem Kurulu Başkanlığı'na takıldı. Hakimlik Gebze Cezaevi’ne yazı yazarak, Akbaba’nın cezasının infazı sırasında aldığı herhangi bir disiplin cezası olup olmadığını sordu. Cezaevi idaresi ise hakimliğe gönderdiği raporda, Akbaba’nın cezaevindeki tutum ve davranışlarına yer vermezken, raporda Akbaba için “Hükümlü çocuğu ile bu koğuşta kalmaktadır. Hükümlü örgütten ayrıldığına dair bugüne kadar sözlü ve yazılı beyanda bulunmamış olup, terör örgütünden ayrılmamıştır. Akbaba’nın denetimli serbestlikten yararlanması uygun görülmemiştir” ifadelerini kullandı. 

AVUKATLAR İTİRAZ ETTİ 

Akbaba'nın avukatları, Gebze İnfaz Hakimliği’ne yazdığı dilekçeyle cezaevinin gönderdiği rapora itiraz etti. Gebze Cezaevi Müdürlüğü’nün denetimli serbestlik konusunda karar verme yetkisi bulunmadığına dikkat çekilen dilekçede, “Mahpusun hangi hallerde denetimli serbestlikten yararlanabileceği yasanın ve yönetmeliğin somut duruma nasıl uygulanacağı tamamen yargı güvencesi içinde tanımlanmış olan İnfaz Hakimliği’nin görevi içindedir” diye belirtti. Dilekçede, “Bir kişinin örgütle bağının olduğunu iddia etmek yasal soruşturma gerektir. Bu yine bağımsız yargının adil bir yargılama ile varabileceği bir sonuçtur. İdarenin bu yönlü tutumu infaz hukukunun temel ilkeleri ile çelişmektedir” ifadelerine de yer verildi.  (İstanbul/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

MHP'li Yalçın: İttifak teklifi Meclise geldiği gibi geçecek

SONRAKİ HABER

Dışişleri Sözcüsünden Yunanistan Cumhurbaşkanına tepki 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa