07 Mart 2018 00:15

Liselerde hangi bayrak dalgalanmalı?

Adana'dan lise öğrencisi Evrensel'e, Erdoğan'ın 'AK Parti bayraklarını üniversitelerde, liselerde dalgalandırmaya hazır mıyız?' sözleri üzerine yazdı.

Paylaş

Adana’dan bir lise öğrencisi

“Lise ve siyaset ilişkisi” konusu ile başlamak istiyorum yazmaya. Bu iki kavramın birbirinden uzak ve ilişkisinin olmaması gerektiğini hatırlatmak isterim. Normal şartlar dahilinde eğitim-öğretim görülen yerlerde ‘siyaset oyunu’ oynanmamalıdır. Ama maalesef ki Türkiye Cumhuriyeti’nin partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gayet normalmiş gibi şu sözleri söylüyor: “AK Parti bayraklarını üniversitelerde, liselerde dalgalandırmaya hazır mıyız?​” 

Bu yazı da tam olarak Sayın Erdoğan’ın bu dediği ile ilgilidir. Gördüğümüz tablo şu ki “bayrak asıp dalgalandırmayı” hedefleyenler, kendi ideolojilerinden olmayanlara lisede siyaseti yasakladı. Yüzde 50’nin Cumhurbaşkanının liseli gençliği kendi vaatleri, sözleri etrafında kazanma çırpınışını görüyoruz. Bir de bu şahısların her dakika zırvaladığı bir laf var: “İstikrar.”

Bunlar acaba neyin istikrarından bahsediyorlar? Ben şahsen bilmiyorum. Her sene değişen müfredat mı yoksa partili Cumhurbaşkanının söylediği ile 3-4 kez değişen sınav sistemi mi istikrara giriyor?

Bu sorunun cevabını sizlere bırakıyorum…

‘AMPUL AMBLEMİ DEĞİL İLMİN BAYRAĞI DALGALANMALI’

İşlediğimiz müfredatta yapılan değişiklikler de bilimselliğin önüne adeta bir duvar oldu. Evrimsiz biyolojiden başlayıp zorunlu din derslerine bir dizi şeye bakarak eğitim sisteminin mahvedildiğini anlayabiliriz. Çağdaş nesil yerine “Müslüman, dindar” nesil istiyor ya iktidar... Peki, bizim ihtiyacımız bu mudur? Bilimsel bir eğitim sistemi işlemek mi yoksa hükümetin elinde değişip dönen koz olarak kullandıkları “din” vb. sistem mi?

Liselerimizde ampul amblemli bayrak değil de düşünce özgürlüğünün, serbestçe fikir belirtmenin, ilmin bayrağı dalgalanmalıdır. Liseliler bu bayrak altında birleşmelidir.

ÖNCEKİ HABER

Karamollaoğlu'dan Erdoğan'a 3 maddeli 'ittifak' yanıtı

SONRAKİ HABER

Yaşar Kemal romanlarında kadınlar umudu ve emeği anlatır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...