06 Mart 2018 20:17

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile görüştü

Telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Putin, Doğu Guta ve Suriye'deki son gelişmeleri konuştu.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştüler. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre bu akşam gerçekleşen görüşmede, başta Doğu Guta olmak üzere Suriye’deki son gelişmeler ele alındı. 

Görüşmeyle ilgili açıklamada şöyle denildi: “lİki lider, BM Güvenlik Konseyi’nin 2401 sayılı kararı doğrultusunda Doğu Guta’da ateşkesin tam olarak hayata geçirilmesi için özellikle Türkiye, Rusya ve İran’ın ortak çaba harcamasının büyük önem taşıdığını vurguladılar. Görüşmede, Doğu Guta’daki halka insani yardımların ulaştırılarak, yaşanan felakate bir an önce son verilmesinin büyük önem taşıdığı ifade edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Afrin’de terör unsurlarına karşı Türkiye’nin yürüttüğü harekat hakkında bilgi paylaşımında bulunduğugörüşmede ikili ilişkilere de değinildi. İki liderin; Türkiye, Rusya ve İran’ın nisan ayında liderler düzeyinde İstanbul’da gerçekleştirecekleri üçlü zirveye dair görüş teatisinde de bulundukları kaydedildi.” (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

TTB meslek örgütlerine dönük baskılara dikkat çekti

SONRAKİ HABER

Öğrenciye cinsel istismarda bulunan servis şoförü tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...