06 Mart 2018 17:34

Çorlu Kadın Platformu 8 Mart engellemelerini protesto etti

Çorlu'da polisin 8 Mart etkinliğine saldırması ve gözaltına alınanlara kötü muamelede bulunması Çorlu Kadın Platformu tarafından protesto edildi.

Paylaş

Çorlu Kadın Platformu, haftasonu gerçekleştirdikleri 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlaması esnasında 14 kişinin gözaltına alınması ve hukuksuz bir şekilde alıkonularak kötü muameleye tabi tutulmasını yayınladığı basın açıklaması ile protesto etti. Platform ayrıca sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çorlu'da, 4 Mart Pazar günü yapılması planlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği, Çorlu Kaymakamlığı tarafından OHAL bahanesi ile yasaklanmıştı. Yasak kararını protesto etmek için basın açıklaması yapmak isteyenlere ise polis saldırmış ve 14 kişiyi gözaltına almıştı. Çorlu Kadın Platformu bir basın açıklaması yayınlayarak 8 Mart etkinliğinin engellenmesini, polis saldırısını, gözaltı uygulamasını ve gözaltındaki kötü muameleyi protesto etti ve savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çorlu Kadın Platformu'nun basın açıklamasında, polisin 8 Mart etkinliği için alana çıkanlara hiçbir uyarı yapmadan saldırdığı ve 10 kişiyi gözaltına aldığı belirtildi. Polisin ters kelepçe uygulaması yaptığı ve göazltındakileri darbederek tehdit ve küfürler savurduğu belirtilen açıklamada "Aynı gün 7 arkadaşımız serbest bırakılırken üç arkadaşımız alıkonulmuş ve çıplak arama dayatılmıştır" denildi.

Açıklamada Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu Emniyeti protesto edilirken "Tarih boyunca nasıl ki dayanışma ile dişimizle tırnağımızla haklarımızı kazandıysak, bizlere yönelen saldırıları da yine bir arada olarak, mücadelemizle, dayanışmamızla durduracağız. Eşit, insanca ve onurlu bir yaşam için mücadelemizi ilmek ilmek öreceğiz. Karanlığa teslim etmeyeceğimiz bir geleceğimiz var! Söyleyecek sözümüz, direnecek gücümüz var" ifadeleri yer aldı. (Çorlu/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Şiddet uygulayan erkeği savunmuyorum' dedi, davadan çekildi

SONRAKİ HABER

TTB meslek örgütlerine dönük baskılara dikkat çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...