06 Mart 2018 15:47

14. Akbank Kısa Film Festivali 19 Mart'ta başlıyor

38 ülkeden 104 kısa, 3 uzun metraj filmin gösterileceği 14. Akbank Kısa Film Festivali, 19 Mart'ta başlıyor.

Paylaş

Akbank Kısa Film Festivali, 19-29 Mart tarihleri arasında 14. kez düzenlenecek. Festival 10 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlı “Festival Kısaları”, “Dünyadan Kısalar”, “Kısadan Uzuna”, “Deneyimler”, “Belgesel Sinema”, “Perspektif”, “Özel Gösterim” ve “Forum” bölümleriyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak.  

Festival’de Cannes, Berlin, Venedik gibi festivallerde yarışmış filmlerin de aralarında yer aldığı 38 ülkeden 104 kısa, 3 uzun film seyirciyle buluşacak. Festivalin ulusal ve uluslararası yarışma kategorilerinde ise 14 film, “En İyi Kısa Film” ödülü için yarışacak. 

KATZ, SAYLAK VE ÖZGENTÜRK SÖYLEŞİLERİ 

Festival’in “Deneyimler” bölümünün konuğu bu yıl, Arjantinli Auteur Sanatçı Ana Katz. Oyuncu, yönetmen, yapımcı ve senarist olan Ana Katz’ın Cannes Film Festivali Belirli Bakış Bölümü’nde gösterilen, başrolünde oynadığı ve yönettiği uzun metraj filmi A Stray Girlfriend ve beş kısa filmi festivalde yer alacak ve deneyimlerini sinemaseverlerle paylaşacak. 

14. Akbank Kısa Film Festivali’nin “Kısadan Uzuna” bölümüne, Yönetmen ve Oyuncu Onur Saylak konuk olacak. Festival kapsamında, sanatçının Karlovy Vary Film Festivali’nde ilk gösterimini yapan bol ödüllü son filmi Daha ve Orman isimli kısa filmi gösterilirken, yönetmenle bir de söyleşi gerçekleştirilecek.

‘Belgesel Sinema’ bölümünün konuğu ise, Yönetmen Nebil Özgentürk olacak. Usta Yönetmenin “İçinden Hüzün Geçen Sevdalar” ve “Almanya’ya Göçün Hatıra Defteri” filmlerinin gösterileceği bölümde Nebil Özgentürk’le söyleşi yapılacak. Sinemaseverler merak ettiği soruları Özgentürk’e yöneltecek.

SEÇİLEN FİLMLER ÜNİVERSİTELERİ DOLAŞACAK

Ulusal ve Uluslararası olmak üzere iki ayrı kategoride gerçekleştirilen 14. Akbank Kısa Film Festivali yarışma sonuçları 29 Mart  Perşembe günü gerçekleştirilecek ödül gecesi ile açıklanacak.Yarışma jürisi tarafından en iyi film seçilecek olan yapımlar, 14. Akbank Kısa Film Festivali’nin ardından “Ödüllü Filmler Üniversitelerde” etkinliği kapsamında; Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki üniversite kampüslerinde gösterilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

ABD 6. Filo’su doğal gaz için Kıbrıs açıklarında

SONRAKİ HABER

Sit alanındaki Doğançay Tren İstasyonu'nda üst geçit inşaatı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa