18 Ağustos 2012 09:19

Sumotaş Başkanı serbest bırakıldı

SUADİYE’de kurulu bulunan Frito Lay Gıda Fabrikası ile fabrikanın nakliyat işini gerçekleştiren Sumotaş arasında yaşananlar Kocaeli kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor. Sumotaş Nakliye Kooperatifi üye ve yöneticileri, 31 Temmuz tarihinde fabrikanın aralarındaki sözleşmeyi tek taraflı feshetmesini ve uzlaşmaz tutumunu protesto etmek için fabrik

Sumotaş Başkanı serbest bırakıldı
Paylaş

SUADİYE’de kurulu bulunan Frito Lay Gıda Fabrikası ile fabrikanın nakliyat işini gerçekleştiren Sumotaş arasında yaşananlar Kocaeli kamuoyunu meşgul etmeye devam ediyor. Sumotaş Nakliye Kooperatifi üye ve yöneticileri, 31 Temmuz tarihinde fabrikanın aralarındaki sözleşmeyi tek taraflı feshetmesini ve uzlaşmaz tutumunu protesto etmek için fabrika önüne yürümek istemiş, fabrika önüne barikat kuran polis eyleme biber gazı ve coplarla müdahale etmişti.

'MÜCADELEMİZ EKMEK MÜCADELESİ'

16 Ağustos sabahı eş zamanlı 27 eve baskın düzenleyen polisler 31 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen eyleme katıldıkları ve polise mukavemet ettikleri gerekçesi ile 27 kişiyi gözaltına almıştı. Gözaltına alınan 27 kişiden 25’i serbest bırakılırken, Sumotaş başkanı Hüseyin Erhan ve Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Erhan 2911 sayılı Toplantı, Gösteri ve Yürüyüş Kanunu’na muhalefet ve polise mukavemet suçlamasıyla sevk edildikleri mahkemece tutuklanmışlardı. Avukatların itirazları sonrası tutuklu bulunan Hüseyin ve Uğur Erhan dün akşam tutuldukları  İzmit C Tipi Cezaevinden serbest bırakıldılar. Cezaevi önünde Suadiye halkı tarafından karşılanan Hüseyin Erhan cezaevi önünde uzun süre kendisini karşılamaya gelenlerle kucaklaştı. Daha sonra kendisini karşılamaya gelenler ile birlikte Suadiye’ye konvoylar eşliğinde dönen Hüseyin Erhan, burada yaptığı konuşmada verdiklerinin ekmek kavgası olduğunu ve bu kavgayı ölümüne kadar sürdüreceklerini belirtti. Ayrıca bugün Suadiye halkına sırt çevirenlerin de bu halktan para kazandığını, ekmek yediğini sözlerine ekledi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Müzikal Geceler’ seyirciyle buluşmaya devam ediyor

SONRAKİ HABER

G.Afrika'daki işçi katliamına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa