06 Mart 2018 09:21

Barış imzacısı 5 akademisyenin duruşması ertelendi

'Bu suça ortak olmayacağız' bildirisine imza atıkları için yargılanan 5 akademisyenin duruşması ertelendi.

Paylaş

Barış bildirisini imzaladıkları için ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamasıyla yargılanan 5 akademisyen dün Çağlayan’daki İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıktı.

Mahkeme karşısına ilk çıkan isim Gazetemiz Yazarı ve İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’ydı. Böyle bir suçlamayı hem şahsına hem de bu alanda emek veren insanlara haksızlık olarak değerlendirdiğini söyleyen Fincancı derhal beraat talep etti. Fincancı’nın Avukatı Meriç Eyüboğlu da savunmasında, derhal beraat, akademisyen yargılamalarının birleştirilmesi ve 13.Ağır Ceza Mahkemesinde dört akademisyenin yargılandığı dava ile birleştirme taleplerinde bulundu. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dava dosyasındaki iddianame, duruşma tutanakları, Adalet Bakanlığı ile yapılan yazışmaların istenmesine karar veren mahkeme, derhal beraat ve yargılamaların birleştirilmesi taleplerini reddetti. Duruşma 4 Ekim’e ertelendi.

Daha sonra İstanbul Üniversitesinden Emekli Prof. Dr. Ayşe Huri Özdoğan’ın yargılamasına geçildi. Suçlamaları kabul etmeyen Özdoğan, savunma için ek süre istedi. Özdoğan’ın da avukatı olan Eyüboğlu taleplerini yineledi. Mahkeme, talepleri aynı gerekçelerle reddederek duruşmayı 4 Ekim’e erteledi. İstanbul Üniversitesinden Prof. Dr. Nuray Mert de dün hakim karşısına çıkan akademisyenlerdendi. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Mert beraatini talep etti. Avukatların derhal beraat ve yargılamaların birleştirilmesi taleplerini bu aşamada reddeden mahkeme, duruşmayı 9 Ekim’e erteledi.

Galatasaray Üniversitesinden Araştırma Görevlisi Zeynep Savaşçın da savunma için süre istedi. Mahkeme duruşmayı 9 Ekim’e erteledi. Rahatsızlığı sebebiyle mahkemeye katılamayan Araştırma Görevlisi Sami Cankat Tanrıverdi’nin duruşması da 9 Ekim’e ertelendi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP, TRT için Meclis araştırması istedi

SONRAKİ HABER

Arif Sağ hastaneye kaldırıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...