06 Mart 2018 07:18

MEB kendi raporunda kendisini başarısız buldu

MEB, kendi belirlediği kriterlerle bile kendisini başarılı bulamadı. MEB, hedeflerinin üçte birini tutturamadığını itiraf etti.

Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), kendi belirlediği kriterlerle bile kendisini başarılı bulamadı. MEB’in kendi hazırladığı 2017 Faaliyet Raporu’nda hedeflerinin 3’te birini tutturamayan bakanlık, 25 başlıkta kendisine ‘makul’ notu verdi. 22 başlıkta hedeflerinin yarısını bile tutturamayınca faaliyetlerine ‘iyileştirilmeli’ notunu uygun gördü.

Cumhuriyet'ten Ozan Çepni'nin haberine göre; MEB’in ilkokulda ve lisede 20 gün ve üzeri devamsız öğrenci oranında, meslek liselerinde ve diğer liselerin 11. sınıflarındaki sınıfta kalma oranlarında, okullarda derslerinde çok başarılı olarak onur veya iftihar belgesine layık öğrenci oranlarında da hedeflerini yakalayamadı. Bakanlığın başarılı görülmediği alanlardan imam hatip ortaokullarında öğrenci başına okunan kitap sayısı, okullarda açılan dijital kitap içerikleri ile zenginleştirilmiş z-kütüphane sayısındaki eksiklikler de yer aldı.

MEB’in yıllardır yüzde 50 oranında hedef belirlediği ancak bir türlü tutturamadığı, kütüphanesi olan okul oranının yüzde 38’de kalmasını ‘makul’ olarak değerlendirmesi de dikkat çekti. Bakanlık, ‘köle’ koşullarında çalıştırılan ücretli öğretmenlerin sayısının fazlalığı oranında da hedefi tutturamadığını açıkladı. Bakanlığın okul, öğrenci veya öğretmenlerin aldığı patent veya faydalı model başvurusundaki hedefi sadece ‘iki’yken, bunu da yakalayamadığı, başvuruların “bir”de kaldığı görüldü.

Bakanlık, ortaokulda, imam hatip ortaokullarında, liselerde, meslek liselerinde ve imam hatip liselerinde disiplin cezası ve yaptırım uygulanan öğrenci oranını düşürmek için başlattığı faaliyetlerden olumlu sonuç alamayınca, başarısızlığının karşılığı olarak kendisine “iyileştirilmeli” notu verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emrah Serbes, 8 Mart'ta hakim karşısına çıkarılacak

SONRAKİ HABER

Hüseyin Korkankorkmaz'dan albüm tanıtımı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...