06 Mart 2018 06:14

EMEP ilçe yöneticisi Cengiz Atlı cezaevinden çıktı

6 gün önce 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten tutuklanan EMEP Lüleburgaz ilçe yöneticisi Cengiz Atlı, denetimli serbestlikle cezaevinden çıktı.

Paylaş

Cumhurbaşkanına hakaret iddiası ile aldığı cezanın infazı için gözaltına alınarak cezaevine gönderilen EMEP Lüleburgaz ilçe yöneticisi Cengiz Atlı, dün akşam denetimli serbestlikle cezaevinden çıktı.

Lüleburgaz Kongre Meydanı’nda 10 Ekim Ankara Gar katliamı ile ilgili Emek Partisi (EMEP) bildirilerini dağıtırken bir grup sivil müdahale ederek dağıtımı engellemek istemişti. Olay yerine gelen polis, Cengiz Atlı ve bildiri dağıtan EMEP'lilerle birlikte, saldırganları da gözaltına almıştı. Saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunulmasına rağmen haklarında hiçbir işlem yapılmazken, EMEP'liler hakkında Cumhurbaşkanına hakaretten dava açılmış ve yargılanan dört EMEP'li ceza almıştı.

EMEP Lüleburgaz ilçe yöneticisi Cengiz Atlı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddiası ile yargılandığı davada aldığı cezanın infazı için 6 gün önce gözaltına alınarak Kırklareli Açık Ceza İnfaz Kurumuna gönderilmişti. Cengiz Atlı, dün akşam denetimli serbestlikle cezaevinden çıktı.

HATAY’DA SİYASETÇİ VE SENDİKACILARA GÖZALTI

Öte yandan Hatay'ın Samandağ ilçesinde CHP Samandağ ilçe eski başkanı İbrahim Aydoğan ve Eğitim Sen yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında SYKP İlçe Başkanı Yusuf Kimyon, Eğitim Sen yöneticileri Arkadaş Karataş, Gökmen Berrak, Nihat Çay (Arap halk ozanı ve belgeselci) ile Şenol Yazar da bulunuyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş zirve takibini sürdürdü

SONRAKİ HABER

Akademide yardımcı doçent dönemi fiilen de sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...