05 Mart 2018 21:09
Son Güncellenme Tarihi: 06 Mart 2018 07:33

Pentagon'dan Türkiye açıklaması: IŞİD'le mücadele durakladı

ABD Savunma Bakanlığı, Afrin operasyonu nedeniyle IŞİD’e karşı mücadelede duraklama yaşandığını açıkladı.

Paylaş

ABD Savunma Bakanlığı, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin ve çevresinde sürdürdüğü operasyonun Suriye'nin doğusunda sürdürülen IŞİD'e karşı mücadelede "operasyonel duraklamaya" yol açtığını açıkladı. Türkiye Dışişleri Sözcüsü ise '“Pentagon Sözcüsü, Afrin açıklamasıyla saçmalamaya devam etmiş" dedi. 

DW Türkçe’nin haberine göre, Pentagon Sözcüsü Robert Manning, bakanlıkta Pazartesi günü düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada bu duraklamanın, IŞİD'e karşı mücadele koalisyonu kapsamında SDG’nin yürüttüğü bazı operasyonları durdurmasından kaynaklandığını kaydetti.

Başka bir Pentagon Sözcüsü Adrian Rankine-Galloway de SDG'nin bel kemiğini oluşturan YPG’lilerinin bir kısmının IŞİD'e karşı savaşmaya öncelik vermediğini belirtti ve ABD güçlerinin, bazı SDG güçlerinin yerlerini terk ettiğini gözlemlediğini kaydetti.

Galloway, "SDG dahilinde hareket eden kimi savaşçılar Fırat Nehri Vadisi'ni terk ederek başka yerlerde, muhtemelen de Afrin'de çarpışmaya karar verdi" ifadesini kullandı.

İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan ve ismini vermek istemeyen bir başka ABD'li yetkili de yüzlerce SDG'linin son iki hafta içinde Fırat Nehri Vadisi'ni terk ettiğini doğruladı.

Ancak Pentagon yetkilileri, SDG güçlerinin yer değiştirmesine karşın IŞİD'e karşı hava saldırılarının devam ettiğini ve daha öncesinde IŞİD'in elinden alınan toprakların tutulmaya devam ettiğini kaydetti.

DIŞİŞLERİ: PENTAGON SÖZCÜSÜ SAÇMALAMAYA DEVAM ETMİŞ

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, ABD Savunma Bakanlağı sözcüsü Manning'in açıklamalarına tepki gösterdi. Aksoy, "Pentagon Sözcüsü, Afrin açıklamasıyla saçmalamaya devam etmiş" dedi.

Pentagon Sözcüsünün açıklamasının ertesi günü (6 Mart) Hami Aksoy, şu açıklamayı yaptı: “Pentagon Sözcüsü, Afrin açıklamasıyla saçmalamaya devam etmiş. ABD’den beklentimiz belli, YPG silahları teslim etsin, konu 8-9 Mart’ta ele alınacak. İdlib ve Fırat Kalkanı bölgesinde 9 noktaya 170 bin kapasiteli kamp kurulacak.” (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Köpeği, otomobiline bağlayıp koşturdu

SONRAKİ HABER

Lavrov: ABD el Nusra’yı koruyup kurtarmaya çalışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...